Tenis
SPORTOVI
Tenis
Novi kralj

ATP Umag: Popyrin u finalu pobijedio Wawrinku

Za 23-godišnjeg Australca to je drugi turnirski naslov nakon što je prije dvije godine u Singapuru pobijedio Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Alexei Popyrin (Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL)

Australski tenisač Alexei Popyrin pobjednik je 33. izdanja ATP teniskog turnira Croatia Open u Umagu nakon što je u finalu pred 4.000 gledatelja porazio Švicarca Stana Wawrinku 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Za 23-godišnjeg Australca to je drugi turnirski naslov nakon što je prije dvije godine u Singapuru pobijedio Kazahstanca Aleksandra Bublika.

S druge strane, čak 15 godina stariji Švicarac je u svom 31. finalu upisao 15. poraz, pri čemu četvrti u nizu.

Zanimljivo, Wawrinka je prije 17 godina u Umagu osvojio svoj prvi ATP naslov, nakon što mu je Novak Đoković predao meč pri rezultatu 6-6 u prvom setu, no ovoga puta nije uspio po drugi put slaviti u Umagu.

Australac, koji je prije umaškog turnira držao 90. mjesto na ATP ljestvici, bolje je ušao u meč.

U trećem gemu je napravio break i prednost je držao do devete igre kada je servirao za set, ali nije uspio. Odigrao je nekoliko slabijih poena, što je iskusni Wawrinka iskoristio, vratio izgubljeni gem i potom odveo set u trinaestu igru.

U "tiebreaku" je Wawrinka poveo 2-0, imao je i 5-3, no Popyrin je izjednačio na 5-5. Ipak, iduća dva poena su otišla na Wawrinkinu stranu i 38-godišnji Švicarac je dobio prvi set 7-6 nakon 55 minuta igre.

Popyrin je odlično krenuo i u drugi set. Poveo je 3-0 uz jedan break, no za razliku od prvog seta, uspio je prednost zadržati do kraja i nakon 44 minute igre dobio je set sa 6-3 izjednačivši na 1-1.

U odlučujućem, trećem setu krenulo se s dva breaka. Prvi je servis izgubio Švicarac, a zatim i Australac.

Popyrin je tada zatražio medicinski time-out zbog ozljede mišića natkoljenice i u nastavku meča je bilo vidljivo kako ima problema.

Wawrinka je pri vodstvu 3-2 imao break loptu, ali se Popyrin izvukao. Uspio je prebroditi krizu, da bi u devetoj igri oduzeo servis Švicarcu za 5-4, a potom osvojio svoj servis za pobjedu.

Inače, ovo je uvjerljivo najbolji rezultat nekog australskog tenisača u Umagu, jer je osim Popyrina u Stella Marisu u 33 godine igrao još Simon Youl, koji je 1994. eliminiran već na startu, te ove godine Christopher O'Connell, no ni on nije otišao dalje od uvodne prepreke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider