Tenis
SPORTOVI
Tenis
''lijepe uspomene''

Umag će gorjeti: Najveća teniska senzacija potvrdila dolazak u Hrvatsku

Po broju bodova osvojenih u ovoj godini od Alcaraza je bolji samo Rafael Nadal.

Galerija Carlos Alcaraz i Alexander Zverev Carlos Alcaraz i Novak Đoković Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz

Trenutno najveća svjetska teniska senzacija, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz u četvrtak je potvrdio svoj dolazak na ovogodišnje izdanje Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, gdje će braniti naslov osvojen prošle godine, što mu je bio prvi ATP trofej u karijeri.

"Zahvalan sam što vam mogu poručiti da se ove godine vraćam u Umag iz kojeg nosim lijepe uspomene. Nadam se da ću obraniti naslov i da ćemo se vidjeti tamo", izjavio je Alcaraz u službenom priopćenju organizatora jedinog hrvatskog ATP turnira koji će u umaškom Stella Marisu ove godine biti održan od 22. do 31. srpnja.

Mladić iz Murcije započeo je svoj meteorski uspon na ATP Touru baš prošlogodišnjim naslovom u Umagu.

U trenutku kad je u srpnju prošle godine osvajao umaški naslov Alcaraz je bio na 73. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a deset mjeseci poslije nalazi se na šestom mjestu, nakon što je prošlog tjedna u Madridu osvojio svoj drugi naslov na Masters 1000 turnirima te na putu do trofeja pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, čime je postao prvi tenisač kojemu je to uspjelo na turniru sa zemljanom podlogom.

Kenneth Taylor i Ryan Gravenberch VIDEO Tijekom slavlja nogometaš neoprezno otkrio veliki transfer Bayerna divider

Pomeo Đokovića i Nadala

Sjajni mladi Španjolac nedavno je u Madridu izbacio Novaka Đokovića, Rafaela Nadal i Alexandra Zvereva i zasluženo došao do titule.

Po broju bodova osvojenih u ovoj godini od Alcaraza je bolji samo Nadal. Zahvaljujući trijumfu na Australian Openu i osvajanju rekordnog 21. Grand Slam naslova, legendarni Španjolac ima samo 70 bodova više od Alcaraza koji je u 2022. vodeći po broju osvojenih turnira. Osim u Madridu, Alcaraz je slavio i na Masters 1000 turniru u Miamiju te na dva turnira ATP 500 serije u Rio de Janieru i Barceloni.

gol expired Mateo Kovačić je s 15 godina imao težak lom noge, četiri mjeseca nije mogao hodati, a preporodila ga je vjera divider

"Potvrda Carlosova povratka nagrada je za višegodišnji rad ljudi koji vode Plava Laguna Croatia Open Umag. Alcaraza smo prepoznali kao 15-godišnjaka i ponudili njegovu timu, predvođenom legendarnim Juanom Carlosom Ferrerom, pozivnicu za kvalifikacije 2019. te višegodišnju suradnju. Upravo zato imamo privilegij biti dio njegove bajke i ponovno ga ugostiti u Umagu, Istri i Hrvatskoj", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak te dodao:

"Mnogi ga vide i kao jednog od glavnih favorita u Roland Garrosu. Čvrsto vjerujemo da će svim ljubiteljima tenisa u tjednima koji dolaze ispisati još bolju pozivnicu za dolazak u Stella Maris krajem srpnja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider