Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čekaju ih Nizozemci

Najbolji par svijeta teškom mukom prošao u četvrtfinale: Srušili britanski par za 54. pobjedu ove godine

Mektić i Pavić svadali su britanski par Evans/Skupski s 3-6, 7-5, 13-11 na ATP turniru u Torontu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski teniski par, olimpijski pobjednici Nikola Mektić i Mate Pavić morali su nadoknaditi set i 'break' zaostatka te spasiti jednu meč-loptu u odlučujućem 'tie-breaku' kako bi svladali Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog s 3-6, 7-5, 13-11 i plasirali se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Torontu.

Bila je 16. uzastopna pobjeda Mektića i Pavića te treća u ovoj godini protiv britanske kombinacije od koje su bili bolji i u finalima turnira iz Masters 1000 serije u Miamiju i Monte Carlu.

Olimpijski pobjednici su odlično započeli svoj prvi meč nakon osvajanja zlata u Tokiju, poveli 3-1 i imali još tri prilike za dvostruki 'break'. No, ne samo da nisu došli do njega već su izgubili pet gemova zaredom, od čega su tri izgubili na "odlučujući poen".

Tako su Evans i Skupski osvojili prvi set, a napravili su i 'break' za 2-1 u drugom setu. Međutim, hrvatski par se ekspresno vratio i odmah u sljedećem gemu izjednačio na 2-2.

gol expired Dominatna predstava Rijeke za prolaz u play-off: Nakon crvenog kartona razbili Škote, sad ih čekaju Grci divider

Britanci više nisu dobili priliku za oduzimanje servisa, a novim 'breakom' u 12. gemu Mektić i Pavić su izborili odlučujući, super 'tie-break'.

Kad je najbolji par svijeta poveo 6-2 činilo se da Britancima povratka više nema, ali su Evans i Skupski nanizali četiri poena i izjednačili na 6-6. Ipak, Mektić i Pavić su prvi došli do meč-lopte kad su poveli 9-7.

Na prvu je Skupski uspio sjajno vratiti Mektićev smeč i lobom donijeti poen Britancima, a na drugu je Mektićev bekend bio malo predugačak.

gol expired Mbappe je ljut i ne želi igrati s Messijem? Pogledajte kako ga je dočekao u svlačionici divider

Kod 10-9 su Britanci imali meč-loptu, ali je Mektić pogodio dobar prvi servis. Spasili su Britanci meč-loptu i na 11-10, ali kad su Mektić i Pavić izborili i četvrtu priliku za završetak dvoboja Britanci su izbacili loptu u aut te tako i treći put u ovoj godini izašli kao poraženi u dvoboju s najboljim svjetskim parom.

Za plasman u polufinale Mektić i Pavić će igrati protiv Nizozemca Matwea Middelkoopa i Australca Lukea Savillea.

Za hrvatski par će to biti već 60. meč u 2021. u kojem će tražiti put prema 55. pobjedi te 13. polufinalu u ovoj sezoni. Samo su na dva turnira, u Dohi i londonskom Queen's Clubu, svoj put završili u četvrtfinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider