Tenis
SPORTOVI
Tenis
I to kako

Ćorić zapeo u četvrtfinalu Tokija: Treća je bila sretna za Shapovalova

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Shapovalova, u kojem je ljevoruki 23-godišnji kanadski tenisač došao do prve pobjede i to na uvjerljiv način.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Hrvat Borna Ćorić (ATP - 28.) nije se uspio izboriti za mjesto u polufinalu ATP 500 turnira u Tokiju, gdje je našeg tenisača svladao Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 22.) sa 6-4, 6-3 za 77 minuta.

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Shapovalova, u kojem je ljevoruki 23-godišnji kanadski tenisač došao do prve pobjede i to na uvjerljiv način.

Shapovalov je do prvog 'breaka' u meču nizom od sjajna tri poena, kad je dvaput bekendom prošao Ćorića koji je izašao na mrežu te pogodio neobranjiv retern za vodstvo od 4-2. Hrvatski tenisač je uspio u devetom gemu nadoknaditi propušteno, ali je već u sljedećem po drugi put izgubio servis, a time i prvi set.

Shapovalov na Fritza

U drugom setu je Shapovalov bio još uvjerljiviji na svom početnom udarcu. Izgubio je svega tri poena servirajući pa mu je 'break' za 3-1 bio dovoljan za brzu pobjedu.

Shapovalov će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza koji u petak nije morao na teren, jer mu je Australac Nick Kyrgios predao meč bez borbe, zbog ozljede koljena.

U drugom polufinalu će se sastati Amerikanac Frances Tiafoe i Korejac Kwon Soonwoo. Tiafoe je sa 6-0, 6-4 bio bolji od Srbina Miomira Kecmanovića, dok je Kwon sa 6-3, 6-0 nadigrao Pedra Martineza.

Poljičak bez finala Sheffielda

Juniorski pobjednik Wimbledona, 18-godišnji Splićanin Mili Poljičak (ATP - 516.) nije se uspio probiti do finala senirskog dvoranskog ITF turnira (25.000 USD) na tvrdoj podlozi u engleskom Sheffieldu, gdje ga je u polufinalnom dvoboju sa 6-3, 6-0 pobijedio 20-godišnji domaći predstavnik Arthur Fery (ATP - 656.).

Poljičku je već plasman u polufinale bio najbolji rezultat na seniorskim ITF turnirima, no Splićanin je ove godine već bio i finalist na razini ATP Challengera, kad se u svibnju ove godine borio za naslov na terenu zagrebačkog TC "Maksimir".

Rezultat u Sheffieldu Poljičku neće donijeti bolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici već će biti za nekoliko mjesta lošiji nego u ovom tjednu u kojem se nalazi na 516. poziciji.

ATP Tokio - četvrtfinale

Kwon Soonwoo (J. KOR) - Pedro Martínez (ŠPA) 6-3, 6-0

Frances Tiafoe (SAD/4) - Miomir Kecmanović (SRB) 6-0, 6-4

Taylor Fritz (SAD/3) - Nick Kyrgios (AUS/5) predaja bez borbe

Denis Shapovalov (KAN/7) - BORNA ĆORIĆ (HRV/9) 6-4, 6-3

ITF Sheffield - polufinale

Giles Hussey (VBR) - Prajnesh Gunneswaran (Ind/3) 6-4, 7-5

Arthur Fery (VBR) - MILI POLJIČAK (HRV/7) 6-3, 6-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider