Tenis
SPORTOVI
Tenis
malo je "hrđav", ali...

Vratio se Roger Federer i pobjedom stigao na korak od vrha ATP ljestvice

Roger Federer vratio se na teniski teren nakon gotovo tri mjeseca stanke!

Vratio se Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švicarski tenisač Roger Federer u srijedu se uspješno vratio na teren nakon gotovo tromjesečnog izbivanja s ATP Toura i propuštenog zemljanog dijela sezone, a na turniru serije 250 u Stuttgartu pobijedio je Nijemca Mischu Zvereva sa 3-6, 6-4, 6-2 i izborio mjesto u četvrtfinalu.

Federer je na prošlogodišnjem izdanju ovog turnira poražen u prvom nastupu od njemačkog veterana Tommyja Haasa, kojem je to bila posljednja pobjeda u karijeri. Zato bi ove godine uspješnim nastupom u Stuttgartu mogao ponovno zasjesti na čelno mjesto ATP ljestvice. Za to mu je potreban ulazak u finale, čime bi nadoknadio zaostatak od 100 bodova koji u ovom trenutku ima za Španjolcem Rafaelom Nadalom.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentinca Guida Pelle i Indijca Prajnesha Gunnaswarana (ATP - 169.), koji je u srijedu napravio iznenađenje dana i izbacio 6. nositelja, Kanađanina Denisa Shapovalova (ATP - 23.), svladavši ga sa 7-6 (6), 2-6, 6-3.

U srijedu se od nastupa u Stuttgartu oprostio hrvatski Davis Cup reprezentativac Viktor Galović (ATP - 180.). U meču 1. kola pobijedio ga je njemački tenisač Maximilian Marterer (ATP - 50.) sa 3-6, 6-4, 6-1. Našem 27-godišnjem tenisaču ovo je bio prvi meč na travnatoj podlozi u glavnom ždrijebu turnira bilo koje kategorije, od ITF Futuresa do ATP Toura. Započeo ga je odlično, u četvrtom gemu napravio 'break' koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Međutim, uslijedio je preokret 22-godišnjeg ljevorukog Nijemca, koji je od 4-4 u drugom setu nanizao sedam gemova i bez poteškoća stigao do pobjede koja ga je odvela u 2. kolo, a tamo ga čeka 4. nositelj, Australac Nick Kyrgios.

 

ATP Stuttgart - 1. kolo

Prajnesh Gunneswaran (Ind) - Denis Shapovalov (Kan/6) 7-6 (6), 2-6, 6-3

Maximilian Marterer (Njem) - VIKTOR GALOVIĆ (HRV) 3-6, 6-4, 6-1

Feliciano Lopez (Špa/8) - Viktor Troicki (Srb) 6-1, predaja

Miloš Raonić (Kan/7) - Mirza Bašić (BIH) 7-6 (8), 6-2

Benoit Paire (Fra) - Taylor Fritz (SAD) 6-7 (4), 6-3, 6-2

2. kolo

Roger Federer (Švi/1) - Mischa Zverev (Njem) 3-6, 6-4, 6-2

Denis Istomin (Uzb) - Florian Mayer (Njem) 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider