Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki povratak

Borna Ćorić u četvrtfinalu Sankt-Peterburga, Mađar mu predao

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji nakon što je Mađar dobio prvi set u "tie-breaku", u drugom je vodio s 4:3 i imao servis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt-Peterburgu nakon što mu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj 2. kola kod rezultata 6:7 (5), 7:5, 3:0 za našeg igrača.

Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji nakon što je Mađar dobio prvi set u "tie-breaku", u drugom je vodio s 4:3 i imao servis. No Ćorić je odmah vratio izgubljeni servis, a nakon što je osvojio sedam od posljednjih osam gemova u meču, Fucsovics je predao.

Sve do rezultata 3:3 u drugom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a onda je Ćorić pokleknuo napravivši dvostruku servis-pogrešku na "break-loptu". Ipak, naš najbolje rangirani igrač uspio je ekspresno vratiti zaostatak, a ključnim se pokazao 11. gem drugog seta. Tada je Ćorić uspio spasiti dvije "break-lopte" i ipak povesti sa 6:5 te prebaciti pritisak na Fucsovicsa koji je morao zadržati svoj početni udarac kako bi osigurao još jedan "tie-break". Mađar je odlično krenuo i stigao do 40:0, no potom je Ćorić osvojio pet poena zaredom i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

U tri gema odigrana u trećem setu Ćorić je pogodio osam od devet prvih servisa i lagano dva puta zadržao svoj početni udarac, dok je Fucsovics pogodio tek jedan od šest svojih prvih servisa, napravio dvije dvostruke pogreške, drugu baš na "break-loptu" Ćorića te prilikom izmjene strana odlučio predati susret.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između Norvežanina Caspera Ruuda i Talijana Salvatorea Carusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider