Tenis
SPORTOVI
Tenis
Osigurao završni Masters

Medvedev se obračunao s omraženim tenisačem i izborio šesto finale zaredom

Rus Daniil Medvedev, četvrti tenisač svijeta, plasirao se u subotu u finale teniskog ATP turnira iz Masters serije u Šangaju nakon što je u polufinalu svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 7-6 (7/5), 7-5.

Daniil Medvedev (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Medvedev će tako u svom šestom finalu zaredom igrati protiv boljeg iz ogleda između Talijana Mattea Berrettinija (ATP-13.) i Nijemca Alexandera Zvereva (ATP-6.).

U pet zadnjih finala koje je igrao Rus nakon eliminacije u trećem kolu Wimbledona, a među kojima je i finale US Opena, slavio je u dva - u Cincinnatiju i u Sankt Peterbourgu.

Medvedev i Tsitsipas (21) nisu u najboljim odnosima od svađe u Miamiju 2018. kada je sudac morao intervenirati na kraju meča jer je ruski tenisač nakon uvrede od strane Grka, htio se obračunati s njim golim rukama.

Obojica su se već plasirala zajedno s Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem, Rogerom Federerom i Dominicom Thiemom na završnicu u Londonu koja se održava od 10. do 17. studenog. S druge strane, Zverev i Berrettini pokušavaju "uloviti" zadnje dvije karte za završnicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider