Tenis
SPORTOVI
Tenis
impresivno

Čudesni Marin Čilić odigrao meč sezone i pomeo 11. tenisača svijeta u Rimu!

Marin Čilić je pobijedio Camerona Norriea, 11. tenisača svijeta.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu. Pobijedio je Camerona Norriea, 5:7, 6:2 i 6:1.

Britanski tenisač je 11. na svijetu, a Čilić je odigrao najbolji meč sezone i možda svoj najbolji godinama unazad. Navijači su mogli gledati pravu tenisku rapsodiju u drugom i trećem setu.

Tijekom drugog i trećeg seta, kada je uistinu briljirao na terenu, Čilić (23. na ATP ljestvici) je nanizao čak devet gemova!

Ivan Perišić Hrvatska ima nogometaša kakvog nitko na svijetu nema! divider

Čilić je imao na pladnju i osvajanje prvog seta u kojem je vodio 5:2. Kod 5:3 je servirao za 1:0 u setovima, ali u tom gemu nije osvojio ni jedan poen. Potom je na servis suparnika, kod 5:4, propustio jednu set loptu, a nakon svega je upao u dodatnu rupu jer je ukupno nakon 5:2 izgubio pet gemova u nizu te se našao u zaostatku za 11. igračem na svijetu.

Ali, to ni malo nije utjecalo na Čilića koji je od polovice drugog seta počeo igrati kao u transu. Pogađao je apsolutno sve što je poželio te je od 2:2 u drugom setu nanizao - sedam gemova.

Daniel James i Mateo Kovačić VIDEO Brutalnim prekršajem zamalo slomio nogu Kovačiću, odmah je dobio crveni divider

Strelovito je osvojio drugi set i potom poveo 3:0 u trećem kada je Norrie zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u gležnju desne noge. Pri povratku na teren nastavljena je serija Čilićevih gemova koja se popela na devet. Čilić je poveo 5:0 u trećem setu i time zaključio meč.

U osmini finala Čilić će igrati protiv 45. igrača s ATP ljestvice Čileanca Cristiana Garina. U karijeri su igrali dva puta te je oba meča dobio Čilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider