Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nadigrao Isnera

Senzacija u Parizu: 25-godišnji Srbin rezultatom karijere oduševio teniski vijest

Srpski tenisač Filip Krajinović prvi je finalisti ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu, on je u polufinalu nadigrao Amerikanca Johna Isnera sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za 25-godišnjeg Somborca Krajinovića plasman u finale Pariza je daleko najbolji rezultat u karijeri, jer će u nedjelju nastupiti u svom prvom ATP finalu.

Krajinović je uoči turnira u Parizu zauzimao 77. mjesto na ATP ljestvici, najbolji plasman u karijeri bilo mu je 75. mjesto prije dva tjedna, a nastup u glavnom ždrijebu morao je izboriti kroz kvalifikacije.

Isner je prošle godine igrao u finalu Pariza, a porazom od Krajinovića ostao je bez izgleda za odlazak na završni "masters" koji će se igrati u Londonu od 12. do 19. studenoga. Za plasman na "masters" Isner je morao osvojiti turnir.

U drugom polufinalu igrat će 35-godišnji Francuz Julien Benneteau, koji je za nastup na turniru dobio pozivnicu organizatora, te Amerikanac Jack Sock.

Porazom Isnera Sock je ostao jedini konkurent Španjolcu Pablu Carrenu za posljednje, osmo mjesto koje vodi u London. Ukoliko Sock osvoji turnir, on će se pridružiti Španjolcu Rafaelu Nadalu, Švicarcu Rogeru Federeru, Nijemcu Alexanderu Zverevu, Austrijancu Dominicu Thiemu, našem Marinu Čiliću, Bugarinu Grigoru Dimitrovu i Belgijancu Davidu Goffinu kao osmi sudionik "mastersa", dok bi u slučaju Sockova neuspjeha osmi sudionik završnog turnira postao Carreno.

 

POLUFINALE:

Filip Krajinović (Srb) - John Isner (SAD/9) 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider