Tenis
SPORTOVI
Tenis
atp pariz

Čilić izbacio Dimitrova i izborio četvrtfinale protiv Đokovića

Čilić je izbacio 10. igrača svijeta u dva seta.

Marin Čilić slavi set (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtak u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Parizu iz serije Masters 1000 nakon pobjede od 7:6(5), 6:4 nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim poslije sat i 51 minutu igre.

Čilić je odmah na početku meča uzeo servis Bugarinu, ali je Dimitrov servis vratio. Set je u nastavku bio dosta izjednačen i odlazi u tie break u kojem Čilić osvaja četiri uzastopna poena i privodi ga u svoju korist.

Izjednačenost seta pokazuje i činjenica da je Čilić od devet break prilika iskoristio samo jednu, a Dimitrov od pet također samo jednu.

U drugom setu Dimitrov odmah na početku gubi svoj servis i Čilić prednost drži do kraja. Kod vodstva 5-4 u servisa Dimitrova Čilić je imao dvije meč lopte koje je propustio, no onda je dobio svoj servis pa tako i meč.

Džumhur predao Đokoviću

Ovo je bio peti međusobni ogled između Čilića, sedmog na ATP ljestvici, i Dimitrova, desetog tenisača svijeta, i četvrta pobjeda hrvatskog tenisača.

Suparnik Čiliću u četvrtfinalu bit će srpski tenisač Novak Đoković, kojem je meč osmine finala predao bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur.

Džumhur je meč Đokoviću predao zbog bolova u leđima kod rezultata 6:1, 2:1 za srpskog tenisača nakon 55 minuta igre.

Đoković, koji će od ponedjeljka opet biti prvi tenisač svijeta, i Čilić su do sada igrali 17 puta, a srpski je tenisač slavio u 15 mečeva, pa i u zadnjem ove godine na Mastersu u Cincinnatiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider