Tenis
SPORTOVI
Tenis
šesti u karijeri

Ćorić proigrao u završnici sezone: Razbio Struffa za novi ogled protiv Čilića!

Borna Ćorić povezao je tri sjajna meča i izborio 2. kolo ATP Masters 1000 turnira u Parizu, gdje ga kao i u prošlom tjednu čeka Marin Čilić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije Masters 1000 u Parizu. On je u dvoboju 1. kola nadigrao Nijemca Jan-Lennarda Struffa sa 6-3, 6-4 za sat i 10 minuta igre, te će u srijedu ponovno igrati protiv prvog hrvatskog igrača Marina Čilića.

Za prvu pobjedu u trećem međusobnom susretu protiv Struffa Ćorić je stigao sa po jednim breakom u svakom setu. Mladi je Zagrepčanin u obje dionice igre oduzeo servis Nijemcu na samom početku i odličnim serviranjem tijekom čitavog dvoboja uspijevao zadržati prednost.

Ćorić je susret okončao sa 71 posto ubačenih prvih servisa, a realizacija mu je bila 85 posto. Susret je započeo na za sebe nesvakidašnji način - s četiri asa u jednom gemu. Odličnom igrom s osnovne linije stalno je vršio pritisak na Struffa na Nijemčev početni udarac, a to se vrlo brzo i isplatilo.

Jedinu break-loptu u meču Struff je izborio kada je Ćorić servirao za meč, ali i tada je naš igrač pogodio odličan prvi servis i otklonio opasnost.

Čilić i Ćorić dosada su se susreli pet puta, posljednji prije samo tjedan dana u 2. kolu Basela, a u svih pet navrata slavio je Čilić. Tri od tih pet susreta odigrano je ove godine, a Ćorić je u svakom uspio osvojiti po set.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider