Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka ga nishikori

Čilić u četvrtfinalu Monte Carla, ali barem privremeno ostao bez trećeg mjesta na svijetu!

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira nakon što mu je meč 3. kola predao Kanađanin Miloš Raonić.

Galerija Marin Čilić igra backhand u Monte Carlu (Foto: AFP) Marin Čilić (Foto: AFP) Marin Čilić (Foto: AFP) Marin Čilić (Foto: AFP)

Marin Čilić izborio je četvrtfinale Monte Carla bez da je odigrao ijedan poen u susretu 3. kola protiv protiv Miloša Raonića. Kanađanin je odustao od nastupa uoči meča, nakon što je testirao svoje koljeno s kojim je imao problema još u susretu 2. kola protiv Marca Cecchinata.

Čilić će tako po treći put zaigrati u četvrtfinalu Monte Carla, nakon što u prethodne dvije godine nije uspio izboriti polufinale. Dobra vijest je da neće izgubiti lanjske bodove, odnosno da s pobjedom u idućem kolu može i zaraditi koji bod u Monte Carlu.

Loša vijest je ta da je Alexander Zverev, prema trenutnom (uživo) stanju na ATP ljestvici preskočio Marina Čilića. On je lani zapeo kolo ranije u Monte Carlu, pa je današnjom pobjedom protiv Struffa zaradio 90 bodova i preskočio Čilića.

Kada bi obojica izgubili iduće kolo, Zverev bi od ponedjeljka bio treći igrač svijeta, a Čilić možda čak i peti! Naime, Grigor Dimitrov je izbacio Kohlschreibera i sada je vrlo blizu našem tenisaču. Da bi ga preskočio, Dimitrov bi morao zaigrati u finalu, a Čilić izgubiti susret četvrtfinala.

Japanac Kei Nishikori bit će suparnik Marinu Čiliću u četvrtfinalnom dvoboju nakon što je u dvoboju osmine finala sa 6-0, 2-6, 6-3 svladao Talijana Andreasa Seppija.

Bit će to 14. međusobni obračun najboljeg hrvatskog i japanskog tenisača. Nishikori ima prednost 7-6, ali je Čilić bio uspješniji u posljednja tri meča, sva tri odigrana 2016. godine. Samo jednom su Nishikori i Čilić odmjerili snage na zemljanoj podlozi, 2014. u Barceloni, kad je s uvjerljivih 6-1, 6-3 slavio Japanac.

Najzanimljiviji meč u četvrtak odigrali su Novak Đoković i Dominic Thiem, u kojem je 24-godišnji Austrijanac svladao nekadašnjeg svjetskog broja 1 sa 6-7 (2), 6-2, 6-3. Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i tek druga pobjeda Thiema, koji je po prvi put u karijeri prošao osminu finala u Monte Carlu i spriječio potencijalni četvrtfinalni okršaj Nadal - Đoković.

ATP Monte Carlo - 3. kolo

Dominic Thiem (Aut/5) - Novak Đoković (Srb/9) 6-7 (2), 6-2, 6-3

Grigor Dimitrov (Bug/4) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 4-6, 6-3, 6-4

David Goffin (Bel/6) - Roberto Bautista Agut (Špa/11) 6-4, 7-5

Alexander Zverev (Njem/3) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-4, 4-6, 6-4

MARIN ČILIĆ (HRV/2) - Miloš Raonić (Kan/14) bez borbe

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider