Tenis
SPORTOVI
Tenis
Skoro tri sata...

Ćorić nakon velike borbe prošao prvo kolo Monte Carla

Borna se morao dobro namučiti za pobjedu protiv 22-godišnjeg Poljaka.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom meču glavnog ždrijeba ovogodišnjeg ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu hrvatski reprezentativac Borna Ćorić (ATP - 13.) svladao je Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 52.) sa 6-4, 5-7, 7-5 nakon dva sata i 52 minute borbe.

Ćorić u 2. kolu čeka pobjednika dvoboja Monegašanina Lucasa Catarine (ATP - 556.), koji je dobio pozivnicu za glavni turnir, i Španjolca Jaumea Munara (ATP - 60.), koji se može pohvaliti pobjedom nad Alexanderom Zverevom s ovotjednog turnira u Marakešu.

U prvom srazu s 22-godišnjim Poljakom Borna Ćorić se morao dobro namučiti za pobjedu. U prvom setu mu je dovoljan bio jedan 'break', do kojeg je stigao u petom gemu. Hurkacz je prvi došao do prednosti u drugoj dionici i poveo sa 5-2, ali je Ćorić nanizao tri gema i došao u priliku za pobjedu u dva seta. Međutim, još jednom je izgubio gem na početnom udarcu kad je servirao za ulazak u 'tie-break' drugog seta.

Treću dionicu je naš tenisač otvorio 'breakom', ali je tada kiša prekinula dvoboj. Nakon povratka na teren Ćorić je držao prednost do servisa za pobjedu, ali je u desetom gemu izgubio servis. Ipak, u sljedećem gemu je 22-godišnji Zagrepčanin još jednom slomio Hurkaczev servis i u drugom pokušaju sigurno odservirao za prolaz u drugo kolo, čime je izjednačio svoj do sada najbolji rezultat u Monte Carlu, gdje je u prva tri pokušaja gubio mečeve prvog kola.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je kao sedmi nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u drugom će mu suparnik biti pobjednik dvoboja između srbijanskog predstavnika Laszla Đerea i Argentinca Guida Pelle.

ATP Monte Carlo - 1. kolo

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Hubert Hurkacz (Polj) 6-4, 5-7, 7-5
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider