Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije dugo izdržao

ATP Monte Carlo: Brzi kraj za Ivana Dodiga

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se dugo zadržao na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Monte Carlu. Na pravom startu zemljanog dijela sezone Francuz Benoit Paire je slavio protiv drugog hrvatskog reketa 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to njihov prvi meč na ATP razini, a onaj na Challenger turniru u St. Brieucu, prije pet godina, također je pripao 23-godišnjem Paireu, inače 33. igraču s ATP ljestvice. Tada je francuski tenisač slavio sa 7-6, 7-6.

Odmah na startu današnjeg meča je Paire oduzeo servis Dodigu, no taj prvi set je vrvio break-gemovima, pa ih je tako Dodig napravio dva, a Paire tri. Kod 5-4 je Francuz servirao za set, a Dodig je imao jednu break-priliku (30-40) čime je mogao zakomplicirati prvi set koji se pokazao prilično ključnim u kompletnom meču.

Paire se iz tih neugodnosti izvukao, dobio je prvi set i drugi je otvorio s dva breaka i vodstvom 4-0. Dodig je došao do 4-3 i imao je aktivnih 30-30 na servis suparnika i bio relativno blizu izjednačenja na 4-4. No, do kraja je Paire ipak držao servis i plasirao se u iduće kolo gdje ga čeka sunarodnjak Richard Gasquet.

Meč je trajao jedan sat i 16 minuta, a Paire je napravio pet break-gemova (od deset šansi). Dodig je koristio break-šanse također s 50-postotnom uspješnošću (3 od 6). (TS)

 

ATP Monte Carlo, 1. kolo:

Paire - Dodig 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider