Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Miami

Ćorić prošao nakon teškog meča, poraz Dodiga u paru

Hrvatski tenisači imali su polovičan uspjeh u subotnjem programu jakog turnira u Miamiju.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je prošao prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Miamiju svladavši u 2. kolu 45. igrača svijeta Argentinca Leonarda Mayera s 6:7 (5), 6:3, 6:4 u meču koji je trajao čak tri sata.

Ćoriću je u Miamiju uspjelo ono što mu nije u prethodna dva dvoboja s upornim Argentincem, oba u Nici 2014. i 2015. godine, kada je Mayer slavio. I nakon prvog seta se činilo da će Mayer opet do pobjede, Borna je nadoknadio zaostatak od 3:5, a potom u "tie-breaku" poveo s 3:2 i imao svoja dva servisa. Zagrepčanin je oba izgubio, Mayer nanizao četiri poena zaredom i dobio prvi set.

U drugom setu Ćoriću je bio dovoljan "break" kod 2:1, a u odlučujućem, trećem također mu je samo jedno oduzimanje servisa, i to kod 3:3, donijelo pobjedu u ovom iscrpljujućem meču. Ključnim se pokazala realizacija lopti za obrat jer je Ćorić od devet spasio čak osam, a od sedam na Mayerov servis uspio je triput doći do oduzimanja servisa.

Ćorić, koji je u Miamiju kao 29. nositelj bio slobodan, tako je nastavio niz koji mu je prekinuo Roger Federer prošli tjedan u polufinalu Indian Wellsa. U 3. kolu Ćorića čeka boji iz ogleda osmog nositelja Amerikanca Jacka Socka i Indijca Yuki Bhambrija.

Poraz Dodiga u paru

Hrvatsko-američki par Ivan Dodig i Rajeev Ram u subotu su na ATP turniru u Miamiju poraženi u prvom kolu od Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6:7 (5), 4:6.

U prvom setu oba para su uspješno držala svoje servise i odluka je pala u tie-breaku, gdje su više koncentracije imali Klaasen i Venus.

Drugi set bio je pun preokreta. Dodig i Ram su rano izgubili servis, ali su onda nanizali četiri gema i poveli 4:2. I kad se činilo da će izboriti treći set, hrvatsko-američki par opet je krenuo nizbrdo, još dva puta je izgubio servis, a time i meč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider