Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Marin Čilić se približio desetorici najboljih na svijetu: Martić i Vekić također zabilježile pomak

Alcaraz je i dalje najbolji na svijetu, a kod žena to je Swiatek.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić napredovao je na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak dva mjesta i sada je 14. tenisač svijeta.

Borna Ćorić je pao dva mjesta, na 28. poziciju, a Borna Gojo je zadržao prošlotjednu 181. poziciju. Nino Serdarušić je napredovao tri mjesta i sada se nalazi na 263. poziciji.

Među vodećima se dogodila jedna promjena. Prvo je mjesto zadržao Španjolac Carlos Alcaraz, ali se na drugu s treće pozicije popeo njegov sunarodnjak Rafael Nadal. Na treće je mjesto s drugog pao Norvežanin Casper Ruud.

Hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić ostvarile su napredak na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Martić je napredovala dva mjesta i sada se nalazi na 41. poziciji, a Vekić se popela deset mjesta- sa 85. na 75. poziciju. Ana Konjuh je pala 14 mjesta, na 157. poziciju, dok je Antonia Ružić ostala na 185. mjestu. Tena Lukas je napredovala dva mjesta i sada je 206. tenisačica svijeta.

Prvo mjesto na ljestvici i dalje uvjerljivo drži Poljakinja Iga Swiatek, druga je Tunižanka Ons Jabeur, dok se na treće s četvrtog mjesta popela Estonka Anett Kontaveit.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider