Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ponovno u formi

Nadal riješio Đokovića za 114. finale u karijeri

Rafael Nadal je subotnjom pobjedom nad Novakom Đokovićem 7-6 (4), 6-3 stigao do 114. finala u karijeri, a desetog na rimskom Mastersu, gdje će se u nedjelju za naslov boriti protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Marin Čilić i prošlogodišnji pobjednik Alexander Zverev.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nadal je smanjio prednost Đokovića u međusobnim dvobojima na 25-26 i barem malo mu vratio za poraze u finalima rimskog Mastersa 2011. i 2014. godine.

Uspije li u nedjelju osvojiti svoj 78. naslov u karijeri, a osmi u Foro Italicu, Španjolac će se uoči obrane naslova u Roland Garrosu vratiti i na čelno mjesto ATP ljestvice, na kojoj se sada nalazi iza Rogera Federera, koji je i ove godine, baš kao i prošle, odlučio preskočiti dva mjeseca igranja na zemljanoj podlozi.

Nadal će u finalu imati prednost u međusobnim dvobojima, bez obzira tko će mu biti suparnik. Protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića Španjolac vodi 5-2, dok protiv Alexandera Zvereva ima besprijekornih 4-0 i pobjedu u njhovom posljednjem srazu, prije mjesec i pol dana u Davis Cup dvoboju Španjolske i Njemačke, u kojem je Nadal slavio u tri seta (6-1, 6-4, 6-4).

ATP Rim - polufinale

Rafael Nadal (Špa/1) - Novak Đoković (Srb/11) 7-6 (4), 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider