Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Madrid

Sjajni Ćorić prepustio protivniku samo dva gema, čeka ga dužnik iz prošlosti

Hrvatski tenisač Borna Ćorić trebao je samo 70 minuta za uvjerljivu 6-0, 6-2 pobjedu protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa u dvoboju 2. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu.

Galerija Borna Ćorić (Foto: AFP) Borna Ćorić (Foto: AFP) Borna Ćorić (Foto: AFP) +1 Borna Ćorić u Monte Carlu (Foto: AFP)

Naš se tenisač od prvog udarca postavio vrlo autoritativno, a takav je pristup zadržao tijekom cijelog meča u kojem je bio bez oscilacija te na najbolji mogući način iskoristio zemljanu podlogu i uvjete u Madridu, u kojima se puno bolje snalazio od svog suparnika.

Upozoravajuće su djelovala dva poraza od Struffa u prethodna tri dvoboja, ali je Ćorić pokazao kako je iz tih mečeva izvukao pouke i to znanje primijenio u ovom srazu.

Ćoriću je 29 minuta trebalo za osvajanje prvog seta u kojem je Struffa ostavio bez gema. U drugom setu je Nijemac jedinu priliku imao u šestom gemu, nakon što je po četvrti puta u meču izgubio servis. Ćorić je, servirajući za potvrdu 'breaka', izvukao 15-40. Do kraja meča Struff je uhvatio samo dva poena.

Naš je tenisač u uvjerljivu pobjedu ugradio 17 izravnih poena i samo sedam pogrešaka na koje nije bio prisiljen. Imao je 63 % pogođenih prvih servisa i zabio sedam aseva. Struff je imao 15 'winnera' i 22 neforsirane pogreške, a na reternu je uspio osvojiti 12 poena u cijelom meču.

Borna Ćorić će na terenu broj 3, na kojem je u srijedu pobijedio Struffa, u četvrtak pokušati drugu godinu zaredom doći do četvrtfinala madridskog Mastersa, a igrat će protiv boljeg iz dvoboja prošlogodišnjeg finalista Austrijanca Dominica Thiema i Argentinca Federica Delbonisa. Obojica su Ćorićevi dužnici iz prošlosti. S Thiemom naš tenisač ima 1-1 u međusobnim dvobojima i poraz baš iz prošlogodišnjeg četvrtfinala u Madridu, dok ga je Delbonis svladao u finalu turnira u Marrakechu 2016. godine.

ATP Madrid - 2. kolo

Rafael Nadal (Špa/1) - Gael Monfils (Fra) 6-3, 6-1

Diego Schwartzman (Arg/13) - Feliciano Lopez (Špa) 7-5, 2-6, 6-2

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-0, 6-2

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Roberto Bautista Agut (Špa/11) 6-3, 4-6, 7-5

Kevin Anderson (JAR/6) - Mihail Kukuškin (Kaz) 5-7, 7-6 (3), 6-2

David Goffin (Bel/8) - Robin Haase (Niz) 7-5, 6-3

Kyle Edmund (VB) - Novak Đoković (Srb/10) 6-3, 6-2, 6-3

John Isner (SAD/7) - Ryan Harrison (SAD) 7-6 (1), 7-6 (7)

Pablo Cuevas (Uru) - Albert Ramos-Vinolas (Špa) 6-1, 6-7 (2), 6-2

Leonardo Mayer (Arg) - Fernando Verdasco (Špa) 6-2, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider