Tenis
SPORTOVI
Tenis
borna na velikom iskušenju

Ždrijeb ga nije mazio: Ćorić u Madridu testira Nadala, ali prvo mora preskočiti dvije visoke prepreke!

Hrvatski muški tenis imat će samo jednog predstavnika na ATP Masters 1000 turnira u Madridu.

Galerija Borna Ćorić (Foto: AFP) Borna Ćorić (Foto: AFP) Borna Ćorić (Foto: AFP) +2 Borna Ćorić u Monte Carlu (Foto: AFP)

Jedini hrvatski predstavnik na ATP turniru Masters 1000 serije u Madridu, 21-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić, u prvom će kolu igrati protiv 9. nositelja, Španjolca Pabla Carrena Buste, odlučeno je ždrijebom održanim u subotu.

Ćorić se nalazi u gornjoj polovici ždrijeba u kojoj je i branitelj naslova, svjetski broj 1 Rafael Nadal, protiv kojeg bi naš Davis Cup reprezentativac mogao igrati tek u četvrtfinalu. Nadal je slobodan u prvom kolu, a u drugom će na pobjednika dvoboja Francuza Gaela Monfilsa i igrača iz kvalifikacija.

Ćoriću će ovo biti treći dvoboj protiv Carrena Buste. Španjolac, koji se u ovom trenutku nalazi na 11. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, pobijedio je u meču odigranom 2015. u Aucklandu sa 6-4, 6-3, a Ćorić je bio bolji ove godine na turniru u Dohi, gdje je slavio u neizvjesna tri seta 5-7, 6-2, 7-6 (8) i pritom spasio tri meč-lopte.

Kada bi prošao Španjolca, suparnik u idućem kolu bi bio mu vjerojatno Nijemac Struff, a potom 5. nositelj Dominic Thiem. 

Osim dvoboja Ćorića i Carrena Buste, svakako najzanimljiviji okršaj prvog kola bit će onaj između 10. nositelja Novaka Đokovića i Japanca Keija Nishikorija. Đoković je bivši dvostruki pobjednik madridskog Mastersa (2011. i 2016.), a Nishikori je u posljednjih pet izdanja jednom bio u finalu (2014.) te po dvaput u polufinalu i četvrtfinalu. Đoković vodi 11-2 u međusobnim dvobojima i ima 4-0 na zemljanoj podlozi.

Japanac je prije dva tjedna igrao u finalu Monte Carla, ali je potom morao predati prvi meč u Barceloni, zbog bolova u zglobu zapešća. Novak Đoković je ove sezone ostvario svega pet pobjeda, a najbolji rezultati su mu osmine finala na Australian Openu i u Monte Carlu. U Barceloni je dobio pozivnicu i izgubio prvi meč od Slovaka Martina Kližana.

U petak je nastup u Madridu otkazao najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, zbog bolova u desnom koljenu, koji ga muče još od turnira u Monte Carlu.

Prvi mečevi glavnog ždrijeba madridskog Mastersa bit će odigrani u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider