Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubio od Francuza Halysa

Ništa od obrane naslova: Karlović zaustavljen na prvom koraku u Los Cabosu

Put prema obrani naslova na turniru u meksičkom Los Cabosu za hrvatskog tenisača Ivu Karlovića završio je već na prvom koraku nakon što ga je u noći s utorka na srijedu u 1. kolu svladao Francuz Quentin Halys (ATP – 126. mjesto) sa 7-6 (5), 7-6 (8) za 100 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je jedinu break-loptu Francuza, koja je ujedno bila i set-lopta, morao spašavati u 12. gemu prvog seta. Odluka o pobjedniku prve dionice meča ostavljena je za ''tie-break'' u kojem je Karlović vodio 4-2, ali od sljedećih šest poena osvojio je samo jedan.

U drugom je setu naš tenisač propustio tri prilike za ''break'' u drugom gemu te još jednu u osmom, pa je opet o osvajaču seta odlučivao tie-break. Karlović je poveo 5-3, ali je francuski kvalifikant preokretom došao do 6-5 i prve meč-lopte. Uslijedile su dvije set-lopte našeg tenisača (7-6, 8-7), a drugu je imao sa servisom. Međutim, 20-godišnji je Francuz s dva mini-breaka i tri uzastopna osvojena poena stigao do pobjede nad braniteljem naslova i plasmana u 2. kolo u kojem ga čeka bosansko-hercegovački reprezentativac Damir Džumhur.

Karlović je u ovom porazu zabio 12 asova uz 61 posto pogođenih prvih servisa i realizacijom od 86 posto. Osvojio je Ivo ukupno i dva poena više od suparnika, ali oni prijelomni otišli su na stranu njegova suparnika. Bio je ovo već 15. Karlovićev poraz ove sezone, a peti je put naš 38-godišnji veteran izgubio meč, a da nije izgubio servis.

ATP Los Cabos – 1. kolo

Bjorn Fratangelo (SAD) – Tatsuma Ito (Jap) 6-4, 6-4

Peter Polansky (KAN) – Yasutaka Uchiyama (Jap) 7-5, 7-6 (5)

Quentin Halys (Fra) – IVO KARLOVIĆ (HRV/5) 7-6 (5), 7-6 (8)

Fernando Verdasco (Špa/6) – Ernesto Escobedo (SAD) 6-7 (6), 7-5, 6-2

Vincent Millot (Fra) – Brydan Klein (VB) 6-2, 3-6, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider