Tenis
SPORTOVI
Tenis
i Martić slavi

Napredak Čilića i Ćorića na ATP ljestvici: Đoković upisao novi pad

Među vodećima je došlo do promjene. Prvo mjesto zauzeo je nakon osvajanja zadnjeg grand slam turnira sezone US Opena Španjolac Carlos Alcaraz.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić napredovao je jedno mjesto i sada je 16. tenisač svijeta na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Borna Ćorić je također ostvario napredak, popeo se sa 29. na 26. mjesto, kao i Borna Gojo koji je skočio sa 176. na 164. poziciju. Nino Serdarušić je pao sa 251. na 278. mjesto na ljestvici, a Duje Ajduković se popeo sa 324. na 319.mjesto.

Među vodećima je došlo do promjene. Prvo mjesto zauzeo je nakon osvajanja zadnjeg grand slam turnira sezone US Opena Španjolac Carlos Alcaraz koji je tako sa 19 godina i četiri mjeseca postao najmlađi svjetski broj jedan. Na drugo mjesto popeo se sa sedmog finalist US Opena Norvežanin Casper Ruud, dok je Španjolac Rafael Nadal ostao treći.

Niko Kovač Niko Kovač potjerao bivšeg reprezentativca, a onda je dobio brutalan odgovor divider

Novak Đoković je pao za jedno mjesto i trenutno je sedmi.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić napredovala je osam mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada je 46. tenisačica svijeta.

Donna Vekić je pala dva mjesta, na 86. poziciju, a Ana Konjuh devet mjesta na 126. poziciju. Mlada Antonia Ružić upisala je napredak od 40 mjesta zahvaljujući kojem se popela na 184. poziciju, a Tena Lukas se popela sa 205. na 200. poziciju na ljestvici.

Na vrhu je došlo do manjih promjena. Prva je i dalje Poljakinja Iga Swiatek koja je jučer osvojila US Open, no na drugo se mjesto s petog popela njena suparnica u finalu Tunižanka Ons Jabeur. Na treće je mjesto s drugog pala Estonka Anett Kontaveit.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider