Tenis
SPORTOVI
Tenis
svladao nadala

Srbija je prvi pobjednik ATP kupa: Đoković ih odveo do trijumfa

Srbija je prvi pobjednik momčadskog natjecanja 24 najbolje teniske nacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković odveo je reprezentaciju Srbije do trijumfa na prvom izdanju ATP kupa, momčadskom natjecanju 24 najbolje teniske nacije koje je u nedjelju završeno u Ken Rosewall Areni u Sydneyju, gdje su srpski tenisači u finalu s 2:1 bili bolji od reprezentacije Španjolske predvođene Rafaelom Nadalom.

Aktualni pobjednici Davis Cupa su bolje započeli finalno nadmetanje zahvaljujući odličnoj igri Roberta Bautiste Aguta koji je u prvom pojedinačnom meču svladao Dušana Lajovića sa 7:5, 6:1.

Tada je na scenu stupio Novak Đoković. Prvo je u svom 55. dvoboju protiv Rafaela Nadala došao do 29. pobjede svladavši trenutačno prvog tenisača svijeta sa 6:2, 7:6 (4) i time izjednačio ukupan rezultat finala na 1:1.

gol expired Dan nakon postolja, Zubčić osvojio nove bodove: Dramatična završnica u Adelbodenu divider

Španjolci su za odlučujuću igru parova napravili promjenu i umornog Nadala zamijenili Felicianom Lopezom, dok je Đoković udružio snage s Viktorom Troickim.

Lopez i Pablo Carreno-Busta su bolje počeli odlučujući meč i poveli sa 3:1, da bi uslijedio odlučujući niz srbijanskog para u kojem su Đoković i Troicki osvojili sedam gemova, osvojili prvi set sa 6:3 i poveli 2:0 u drugom. Španjolci su imali jednu priliku za povratak, ''break-loptu'' za izjednačenje na 3:3, ali su ostali bez realizacije. Kod 5:4 Đoković je bez izgubljenog poena osvojio servis za ukupnu pobjedu.

SRBIJA - ŠPANJOLSKA 2:1

Roberto Bautista Agut (Špa) - Dušan Lajović (Srb) 7:5, 6:1

Novak Đoković (Srb) - Rafael Nadal (Špa) 6:2, 7:6 (4)

Novak Đoković / Viktor Troicki (Srb) - Pablo Carreno-Busta / Feliciano Lopez 6:3, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider