Tenis
SPORTOVI
Tenis
jeste li spremni za spektakl?

Najteži ždrijeb svih vremena: Tko preživi, pričat će!

Ždrijeb na Indian Wellsu u istoj je ČETVRTINI spojio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog četvrtka započinje glavni dio natjecanja ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se igra u Indian Wellsu. Ždrijeb kod tenisača odlučio je da će ove, 2017. godine biti spektakl u pravom smislu te riječi!

"Najteža četvrtina ždrijeba u povijesti", naslov je koji strši na ATP-jevoj stranici otkako je ždrijeb napravljen. Zašto pitate se? Pa u istoj su četvrtini ždrijeba Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer!

Njih trojica međusobno drže 44 Grand Slam naslova i smatra ih se ponajboljim tenisačima svih vremena! No s obzirom na pauze Nadala i Federera, te pada obojice na ATP ljestvici, ždrijeb ih je uspio sve povezati. No da bi došli do međusobnih ogleda sva se trojica moraju još dobro pomučiti!

Đokoviću najteži ždrijeb karijere

Krenimo od drugog nositelja Novaka Đokovića. On je slobodan u prvom kolu pa ga vjerojatno čeka jedan od najboljih mladih igrača svijeta, Britanac Kyle Edmund. Ako to prođe u 3. ga kolu put vodi na Juan Martina Del Potra, čovjeka koji mu je uništio snove o osvajanju olimpijskog zlata u Rio de Janeiru nanijevši mu poraz u 1. kolu.

Kada bi to prošao, Đokovića bi čekao ili Alexander Zverev ili Australac Nick Kyrgios koji ga je pobijedio u Acapulcu u dva seta. Da preživi sve tri runde, suparnik u četvrtfinalu bio mu, ako dođe do njihovog međusobnog ogleda, Federer ili Nadal.

Španjolac Nadal je također slobodan u 1. kolu pa ide na pobjednika Garcia-Lopeza i Pelle, a onda bi ga vjerojatno čekao sunarodnjak Fernando Verdasco. Ukoliko preživi te dvije runde već ga u 4. kolu čeka Roger Federer, s kojim je odigrao epski meč u pet setova na prvom ovosezonskom Grand Slam turniru sezone - Australian Openu.

Čilić potencijalni suparnik u polufinalu

Federer je slobodan na startu, a onda igra s pobjednikom Roberta i Sele. Suparnik u 3. kolu bit će mu ili Steve Johnson ili Kevin Anderson. Ako prođe slijedi okršaj s Nadalom, a pobjednik ide na Đokovića ili jednog od njegovih suparnika.

Koji god od njih trojice da prođe u polufinale (ako ijedan), potencijalni suparnik mogao bi biti Marin Čilić. Njega čeka nekoliko neugodnih mečeva na ovom turniru, a svoj će nastup otvoriti u 2. kolu dvobojem protiv pobjednika meča Paire - Fritz. Kasniji potencijalni suparnici su Granollers, Sock, Ćorić, Dimitrov, Pouille, Querrey, Nishikori...

Spomenimo i da Ivo Karlović čeka pobjednika lucky losera Nishioke i kvalifikanta Ymera, a onda ga vjerojatno čeka Tomaš Berdych.

Prvi igrač svijeta ima nešto lakši ždrijeb pa se tako u njegovoj četvrtini ždrijeba nalaze čak trojica Španjolaca koji su nositelji (Lopez, Carreno Busta, Bautista Agut). On i Stan Wawrinka mogu se sastati u polufinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider