Tenis
SPORTOVI
Tenis
prošao i čilić

Senzacionalna Petra Martić razbila pobjednicu Roland Garrosa u Indian Wellsu

Petra Martić i Marin Čilić uvjerljivo su slavili u susretima 3., odnosno 2. kola Indian Wellsa.

Petra Martić protiv Ostapenko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Petra Martić izborila je 4. kolo prestižnog WTA turnira u Indian Wellsu, koji mnogi nazivaju i petim Grand Slamom sezone. Martić je prekinula negativan niz protiv igračice iz Top 10. Nakon šest uzastopnih poraza, Martić je upisala prvu pobjedu protiv Top 10 igračice, i to nakon gotovo šest godina posta. Splićanka je slavila protiv pobjednice lanjskog Roland Garrosa Jelene Ostapaneko sa 6:3, 6:3.

Martić je od prvog poena uspijevala kontrolirati agresivnu Latvijku, koja je napadala ama baš svaku loptu sa svoje polovice. Nakon što bi vratila nekoliko teških lopti, Ostapenko bi puknula i pogriješila. Udarac backhand slice radio je dosta štete mladoj Latvijki, koja se nije najbolje snalazila u toj situaciji.

Martić će u osmini finala igrati protiv mlade Čehinje, 18-godišnje Markete Vodrousove, koja je sa 6:2, 6:2 bila bolja od Arine Sabalenke. Martić je već igrala s Čehinjom početkom godine u Australiji i slavila sa 7:6, 6:3.

Nastup u 3. kolu izborio je Marin Čilić, koji je uvjerljvo slavio protiv Mađara Martona Fucsovicsa 7:5, 6:3. Čilić je uz svega 45 posto ubačaja prvog servisa osvojio po 72 posto poena nakon prvog i nakon drugog servisa.

Spasio je obje break-lopte, dok je realizirao dvije od 10 prilika, koliko je izborio na servisu mađarskog tenisača. Čilić će u 3. kolu igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider