Tenis
SPORTOVI
Tenis
do 2025.

ATP Finals seli se u Italiju: Torino novo središte završnice teniske sezone

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) odlučilo je da će Torino biti domaćin ATP Finala, završnog turnira osmorice najboljih tenisača i osam najboljih parova, od 2021. do 2025. godine.

ATP finals (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Natjecanja će se održavati u najvećoj talijanskoj dvorani "Pala Alpitour", čiji je kapacitet 18.500 gledatelja, a otvorena je u prosincu 2005. godine, neposredno uoči Zimskih olimpijskih igara kojima je Torino bio domaćin 2006. godine.

Torino je na kraju izabran među 40 gradova koji su iskazali interes za domaćinstvo ATP Finala tijekom procesa koji započeo u kolovozu 2018. godine.

"Italija je jedno od najsnažnijih i najbolje ustrojenih teniskih tržišta u Europi, a dokazani je domaćin najvećih događaja poput 'Internazionali BNL d'Italia' u Rimu te Next Gen ATP Finala u Milanu. Veselimo se što prvi put dovodimo prestižni završni ATP turnir sve široj bazi teniskih zaljubljenika u Italiji. Uspjeh ATP Finala je presudan za dobrobit ATP-a i vjerujemo da Torino ima sve što je potrebno kako bi uzdignuo turnir do novih visina te nastavio njegovu uzlaznu putanju kroz posljednjih 12 godina boravka u Londonu, koji završava 2020. godine", izjavio je u službenom priopćenju Izvršni direktor i predsjednik ATP-a Chris Kermode.

"To je turnir koji se kroz povijest selio po svijetu i uzbuđen sam da dolazi u Torino od 2021. Još nas dijeli nekoliko godina, ali znam da su igrači uzbuđeni što će se tamo natjecati, a nadam se da ću i ja biti dijelom tog vrlo posebnog događanja", izjavio je prvi igrač svijeta i predsjednik ATP Igračkog vijeća Novak Đoković.

Kandidaturu Torina zajednički su istaknuli Talijanski teniski savez i tvrtka Sport e Salute uz potporu talijanske Vlade, torinske gradske vlasti i i regije Pijemont. Torino je prvi talijanski grad koji će biti domaćin završnog ATP turnira, a ukupno 15. kojem je pripala ta čast od 1970. godine, kad je u Tokiju održano prvo izdanje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider