Tenis
SPORTOVI
Tenis
Srušio Federera

Đoković u šampionskom stilu zaključio godinu: Sredio Ruuda i šest put uzeo završni Masters

Ukupno je ovo 91. osvojeni turnir za Đokovića u karijeri do kojega je stigao u 130. finalu. Također, 35-godišnji Đoković postao je uvjerljvo najstariji pobjednik u 52-godišnjoj povijesti Mastersa

Novak Đoković (Foto: Afp)

Srpski tenisač Novak Đoković po šesti je put u karijeri pobjednik ATP Finala, završnog turnira osam najboljih igrača svijeta koji je ove godine igran u Torinu, on je u finalu svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-5, 6-3.

Za Đokovića je ovo šesti naslov na Mastersu, a prvi nakon 2015. godine. Ovim trijumfom izjednačio se s velikim Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu po broju naslova na ovom prestižnom turniru.

Ukupno je ovo 91. osvojeni turnir za Đokovića u karijeri do kojega je stigao u 130. finalu.

Također, 35-godišnji Đoković postao je uvjerljvo najstariji pobjednik u 52-godišnjoj povijesti Mastersa, dosadašnji rekorder bio je Federer koji je svoj posljednji naslov osvojio 2011. u dobi od 30 godina.

Ranije u nedjelju su naslov u konkurenciji parova osvojili Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury koji su u finalu nadigrali zlatne hrvatske olimpijce Nikolu Mektića i Matu Pavića sa 7-6 (4), 6-4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider