Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uvjerljivi Verdasco

Karlović bez polufinala u Dohi

Fernando Verdasco je u sedmom međusobnom susretu ostvario četvrtu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Dohi. U četvrtfinalu ga je sa 6-2, 7-5 nadigrao Španjolac Fernando Verdasco nakon sat i 23 minute igre.

Karlović, koji u prva dva kola niti jednom nije izgubio servis, nije se uspio adaptirati na jak vjetar u Dohi u četvrtak pa ga je Verdasco uspio čak tri puta "breaknuti", a Španjolac je imao ukupno čak 12 prilika za obrat. S druge strane, Karlović je tijekom čitavog susreta imao samo jednu "break-loptu".

Karlović je prvi put izgubio servis u trećoj igri susreta kada je s dvije velike pogreške na mreži pružio priliku Verdascu koju je ovaj iskoristio sjajnim "passingom". U petoj igri Verdasco je još jednom oduzeo servis Karloviću, a niz je mogao nastaviti i kod svoje prednosti od 5-1 kada je stigao do tri vezane set-lopte. Ipak, Karlović se izvukao, ali to nije bio nagovještaj preokreta.

Iako je spasio jednu "break-loptu" u prvoj igri drugog seta, te još tri kod rezultata 2-2, Karlović nije uspio izboriti niti "tie-break" jer je pokleknuo u 11. gemu nakon čega je Verdasco uvjerljivo zadržao svoj početni udarac za plasman u polufinale.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Karlovića i Verdasca i četvrta pobjeda španjolskog igrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider