Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Cincinnati

Čilić izbacio Carrena-Bustu i izborio polufinale protiv Đokovića

Marin Čilić će pokušati doći do treće uzastopne pobjede protiv Đokovića.

Marin Čilić slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju igrat će protiv Srbina Novaka Đokovića.

Bivši najbolji tenisač svijeta je mjesto u polufinalu izborio pobjedom protiv Kanađanina Miloša Raonića 7:5, 4:6, 6:3. Đoković je prethodno odigrao i nastavak meča osmine finala protiv Bugarina Grigora Dimitrova, pa je praktično za samo nekoliko sati upisao dvije pobjede.

Dvostruki program imao je i Čilić. Prvi hrvatski reket je prvo morao izbaciti 22-godišnjeg Rusa Karena Hačanova u meču kojeg je u noći sa četvrtka na petak prekinula kiša početkom trećeg seta. Nakon što je svladao Hačanova sa 7:6 (5), 3:6, 6:4, Čilić je pobjednički niz u Cincinnatiju nastavio pobijedivši Španjolca Pabla Carrena-Bustu sa 7:6 (7), 6:4.

Čilić će se za mjesto u svom drugom finalu u Cincinnatiju i drugom finalu na turnirima Masters 1000 serije boriti protiv Đokovića. Bit će to njihov 17. međusobni susret, a Čilić je do sada slavio samo dva puta. Međutim, dobio je zadnja dva meča. Ove godine u Queen's Clubu, te 2016. u Parizu. Prije toga Đoković je nanizao 14 pobjeda u međusobnim susretima.

Ulaskom u finale Čilić bi skočio na peto mjesto pojedinačne ATP ljestvice, a osvajanjem drugog naslova u Cincinnatiju preskočio bi i Alexandera Zvereva te zasjeo na četvrtu poziciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider