Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uvode ograničenje

Vodeći ljudi svjetskog tenisa se dosjetili kako stati na kraj smicalicama igrača

Prema novom propisu, igrači će moći napraviti pauzu za odlazak na WC samo jednom tijekom meča i to samo između dva seta. U WC-ima će moći provesti najviše tri minute, a dodatne dvije poslužit će za presvlačenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga profesionalnih tenisača (ATP) sljedeće sezone namjerava ograničiti igračima stanke za odlazak u WC tijekom mečeva, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ograničenja će se primjenjivati ​​i kvantitativno i vremenski. Prema novom propisu, igrači će moći napraviti pauzu za odlazak na WC samo jednom tijekom meča i to samo između dva seta. U WC-ima će moći provesti najviše tri minute, a dodatne dvije poslužit će za presvlačenje.

Razlog za takvu promjenu je značajno povećanje i produljenje stanki u toaletu u posljednje vrijeme, što mnogi vide kao kršenje sportskog duha, jer tenisači tu stanku koriste za kontakte s trenerom ili pronalaženje novih taktičkih rješenja, dodaje AFP.

Kao primjer ističe Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je na US Openu i Cincinnatiju pravio jako duge toaletne pauze, kao i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, koji je iskoristio dvije takve stanke kada je na ovogodišnjem turniru Roland Garros zaostajao dva seta za suparnikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider