Tenis
SPORTOVI
Tenis
a sada - delpo!

Marin Čilić nakon velike drame u polufinalu Basela: Zamalo prokockao dobiven meč!

Marin Čilić imao je dva breaka prednosti u trećem setu, no na kraju je morao servirati za ostanak u meču...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu. Branitelj naslova je u četvrtfinalu nakon više od tri sata borbe uspio svladati mađarskog kvalifikanta Martona Fucsovicsa sa 7-6 (3), 5-7, 7-6 (4).

Protiv trenutačno 100. igrača svijeta koji je po prvi put u karijeri igrao u četvrtfinalu nekog ATP turnira Čilić je tri puta gubio veliku prednost, ali je na kraju ipak uspio u "tie-breaku" trećeg seta iskoristiti svoju četvrtu meč-loptu.

U prvom setu su oba igrača sigurno držala svoj početni udarac, pa je pobjednika odlučivala 13. igra. Na samom početku "tie-breaka" Mađar je promašio lagani forhend kojim je poklonio "mini-break" prednosti Čiliću. To je našem igraču bilo dovoljno za osvajanje prve dionice igre, a kada je Čilić u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Fucsovicsu izgledalo je kako će lako ostvariti pobjedu.

No, prednost "breaka" Čilić je izgubio već u sljedećem gemu, a trenutačno četvrtom igraču svijeta za pobjedu u dva seta nije bio dovoljan niti još jedan "break" kojega je ostvario u trećem gemu. Štoviše, nakon što je izgubio prednost u šestoj igri drugog seta, Čilić je pokleknuo na svom početnom udarcu i kada je servirao za "tie-break". Na set-loptu Mađara je izašao na mrežu, no Fuscoviscev "passing" je dodirnuo vrh mreže i prevario nemoćnog Čilića.

Kada je Čilić napravio dva "breaka" zaredom i poveo sa 4-1 u trećem setu činilo se kako je Fucsovicsev otpor konačno slomljen. No, Čilić je tada počeo previše griješiti, usto je Mađar zaigrao iznimno hrabro, a to je za posljedicu imalo poravnanje na 5-5. Na Fucsovicsevu "break-loptu" kojom je stigao do 5-5 izgledalo je kako je Čilić bespotrebno na mreži hvatao jedan težak smeč jer je Fucsovicseva lopta išla u aut, Čilić je taj smeč promašio i doveo se u vrlo neugodnu situaciju.

Ipak, u odlučujućoj igri Fucsovics je posustao, njegovi udarci s osnovne linije više nisu bili toliko precizni pa je Čilić stigao do prednosti od 5-0 i 6-1. Mađar je svojim dobrim servisima spasio prve dvije meč-lopte, potom je Čilić jako loše odigrao poen na svoj servis, a zatim je morao realizirati četvrtu meč-loptu u poenu koji se igrao na njegov drugi servis. Ipak, dobrim je volejom uspio napokon završiti posao.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Argentinca Juana Martina Del Potra koji je sa 6-2, 2-6, 6-4 svladao Španjolca Roberta Bautistu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider