Tenis
SPORTOVI
Tenis
amerikanke joj ništa ne mogu

Australci slave: Prva igračica svijeta osvojila Australian Open pred svojim navijačima

Australka Ashleigh Barty nova je pobjednica Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaća tenisačica Ashleigh Barty, trenutačno prva igračica svijeta, nova je osvajačica Australian Opena. U finalu je Barty bila bolja od Amerikanke Danielle Collins sa 6:3, 7:6(2).

Barty je po prvi puta u karijeri osvojila Grand Slam krunu u Melbourneu, pred svojim navijačima, koji su je nosili do pobjede i u finalnom susretu.

Bez izgubljenog seta Barty je osvojila titulu iako je opasno živjela u drugom setu finala i meč je za nju mogao biti daleko teži nego li je na kraju bio.

gol expired Dramatične scene u čudesnom finalu: Srušio se pred meč loptu, morali ga odvesti u kolicima divider

U prvom setu prva je do break prilike došla 28-godišnja Collins, inače 30. igračica na svijetu. No, nije iskoristila šansu kod 2:2, a nakon toga je Barty pobjegla na 5:2 i lako pospremila u džep prvi set.

U drugom setu tijek finala se okrenuo i Collins je počela sve konkretnije koristiti greške u igri Australke. Odjurila je do 5:1, ali i stala. Imala je Amerikanka i 30-0 kod vodstva 5:3, ali se Barty izvukla iz kompletne situacije i izjednačila na 5:5.

Kulminacija na Rod Laver Areni dogodila se u tie-breaku drugog seta u kojem je s oduševljenjem popraćen svaki poen australske tenisačice, a oni su se nizali. Naime, Barty je put prema pobjedi širom otvorila sa startnih 4:0. Meč je Barty zaključila sjajnom forhend dijagonalom za delirij među navijačima.

gol expired Zagrepčanka Petra Marčinko sa 16 godina osvojila juniorski Australian Open divider

Kako god, finale je bio najteži meč za Barty jer je, podsjetimo, posebno impresivna bila u četvrtfinalu (dva izgubljena gema od Pegule) i polufinalu (četiri izgubljena gema od Keys). U posljednja četiri meča na putu do naslova pobjeđivala je redom sve američke tenisačice.

Barty je prije subotnjeg slavlja u Melbourneu osvojila dvije Grand Slam titule. Najbolja je bila prošle godine u Wimbledonu te 2019. u Roland Garrosu.

Australian Open, finale (tenisačice):

Ashleigh Barty (Aus/1) - Danielle Collins (SAD/27) 6-3, 7-6(2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider