Tenis
SPORTOVI
Tenis
svestran arsenal udaraca

Atraktivna Bjeloruskinja predstavila se svijetu: Upisala prvu WTA titulu uz bombastičan stil tenisa!

Bjeloruskinja Arina Sabalenka upisala je prvi WTA naslov u svojoj karijeri koja će zasigurno biti velika.

Arina Sabalenka s prvom titulom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bjeloruska 20-godišnja tenisačica Arina Sabalenka u subotnjem je finalu WTA turnira Premier serije u New Havenu pobijedila Španjolku Carlu Suarez Navarro sa 6-1, 6-4 i tako stigla do svog prvog naslova u karijeri. Prvog od mnogih smatra velika većina onih koji su u posljednjih godinu dana pratili nevjerojatan rast Bjeloruskinje.

Pet pobjeda nad Top 10 igračica svijeta u 2018.

Sabalenka se predstavila svijetu prošle godine kada je odvela Bjelorusiju u finale FED Cupa i izborila prvo WTA finale na turniru u Tianjinu. U finalu FED Cupa nije mogla sada protiv reprezentacije SAD-a, dok je u finalu turnira u Kini poražen sa 7:5, 7:6 od bivšeg broja 1 svijeta - Marije Šarapove.

Ove godine je već igrala u tri finala i konačno je stigla do prve titule. Samo u ovih osam mjeseci upisala je pet pobjeda nad Top 10 tenisačicama. Redom su padale Karolina Pliškova, Caroline Wozniacki, pa još jednom Pliškova, Caroline Garcia i prije dva dana Julia Gorges.

Snaga udaraca, agresivnost i mentalna snaga je ono što fascinira kod ove mlade tenisačice za koju mnogi vjeruju da će legalna nasljednica sunarodnjakinje Viktorije Azarenke. Na US Open dolazi kao "nagazna mina" i nijedna od vodećih tenisačica svijeta ne bi ju voljela vidjeti u svom dijelu ždrijeba.

Trener joj je "ludi" Rus - Dmitrij Tursunov

Trener bjeloruske tenisačice je bivši reprezentativac Rusije - Dmitrij Tursunov. Bolji poznavatelji tenisa znaju o kome je riječ, pa i ne čudi stil s kojim Sabalenka igra i melje svoje suparnice u posljednje vrijeme. "Divlji" tenis s razornim udarcima krasio je ruskog tenisača, kojeg su ozljede spriječile od daleko veće karijere od one koju je imao (20. igrač svijeta). Zanimljivo, od ponedjeljka će Sabalenka biti 20. igračica svijeta...

Na putu do sedam ATP titula tijekom svoje karijere Tursunov je pobijeđivao Tima Henmana, Ivana Ljubičića, Andyja roddicka, Fernanda Gonzaleza, Jamesa Blakea, Davida Ferrera...

Sabalenka će u New Yorku u 1. kolu igrati protiv domaće predstavnice Collins, a treće kolo bi joj moglo donijeti 5. igračicu svijeta Petru Kvitovu.

Recimo i da je Sabalenka za prvi WTA naslov u karijeri zaradila 470 bodova i 136.580 USD, dok je Suarez Navarro osvojila 305 bodova i 72.790 USD.

WTA New Haven - finale

Arina Sabalenka (Bje) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6-1, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider