Tenis
SPORTOVI
Tenis
ne vjeruju hrvatima

Argentinci traže inspekciju u Zagrebu: ''Već nam se to dogodilo''

Čini se kako Argentinac hrvatskih korijena ne vjeruje Hrvatima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski teniski savez poslao je službeni dopis Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) u kojem traži da se u Hrvatskoj poštuje brzina podloge na kojoj će se igrati finale Davis kupa između Argentine i Hrvatske od 25. do 27. studenog.

''Poslali smo formalni zahtjev ITF-u, to je točno. Već nam se dogodilo ove sezone da smo morali igrati na podlozi koja nije zadovoljavala normalne limite'', rekao je kapetan argentinske reprezentacije Daniel Orsanic u izjavi za agenciju Diarios y Noticias.

U prvom kolu protiv Poljske igranom u Gdanjsku bila je postavljena podloga brža od dopuštenog, rekao je, sa sintetičkom površinom. Sin hrvatskih imigranata Oršanić je dodao kako su zbog toga zatražili testiranje brzine.

"Zatražili smo od ITF-a testiranje brzine. Kasnije kazne nas ne zanimaju, želimo jednu inspekciju prije početka i da se poštuju pravila kako se ne bi ponovila Poljska. Imamo pravo igrati finale na dopuštenoj podlozi”, izjavio je Oršanić.

Izbacili Murrayja i Britance

Argentina će protiv Hrvatske nastupiti u istom sastavu u kojem je u polufinalu pobijedila Veliku Britaniju u Glasgowu s 3-2.

Juan Martín Del Potro (38. na svijetu), Federico Delbonis (42), Guido Pella (57) i Leonardo Mayer (124) su izabrani igrači za odlučujuće mečeve u Zagrebu.

''Izabrao sam one koji su uvijek odgovorili, izabrao sam igrače koji su dobro igrali i ostvarili važne pobjede za ekipu. Bila je to teška odluka, no uvjeren sam i ispravna'', rekao je Oršanić.

''Razmišljao sam i o drugim opcijama kao što su Pico (Juan) Monaco, Diego Schwartzman, Carlos Berlocq i (Horacio) Zeballos, koji je imao veliki sezonu u parovima. Oni su imali veliku želju biti u ekipi i na kraju nisu tu'', rekao je komentiravši i snagu hrvatske vrste.

"Hrvatska je na jako dobroj razini, bit će domaćin, pred svojom publikom i to je prilika za njih. Ima igrače poput Marina Čilića te je ostvarila velike trijumfe u Davis Cupu. Bit će teško, no mi smo odnijeli već bitke u gostima na svim vrstama podloga".

Argentina je u finalu nakon što je eliminirala Poljsku, Italiju i Veliku Britaniju. Hrvatska je na putu do finala svladala Belgiju, Sjedinjene Američke Države i Francusku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider