Tenis
SPORTOVI
Tenis
''Bol je prevelika''

Andy Murray u suzama šokirao sve: ''Ne osjećam se dobro, dugo se borim, ne mogu više igrati''

Andy Murray objavio je šokantnu vijest da bi nadolazeći Australian Open mogao biti njegov posljednji turnir u karijeri.

Galerija Andy Murray (Foto: AFP) Andy Murray (Foto: AFP) Andy Murray (Foto: AFP) +2 Andy Murray (Foto: AFP)

Nekadašnji svjetski broj 1 Andy Murray najavio je da se planira povući iz tenisa nakon ovogodišnjeg Wimbledona, ali strahuje da bi Australian Open mogao biti njegov posljednji turnir u karijeri.

Trostruki pobjednik Grand Slama, koji se već dulje bori s oporavkom od operacije kuka, u petak je u suzama razgovarao s novinarima u Melbourneu.

''Nisam siguran da mogu igrati kroz bol još četiri ili pet mjeseci. Želim još zaigrati u Wimbledonu i onda stati, ali nisam siguran da ću to moći'', poručio je utučeni Murray.

Međutim, 31-godišnji Škot poručuje da i dalje namjerava nastupiti u prvom kolu Australian Opena protiv španjolskog tenisača i 22. nositelja Roberta Bautiste Aguta. Bivši svjetski broj jedan prošle je godine u siječnju operirao desni kuk i od tada je odigrao 14 mečeva od povratka tenisu u prošlog lipnja.

Na konferenciji za novinare Murray je priznao:

''Ne osjećam se dobro, dugo se borim. Već 20 mjeseci osjećam mnogo boli. Uglavnom sam učinio sve što je bilo moguće kako bih se osjećao bolje i nije pomoglo'', otkrio je Škot.

''U boljoj sam poziciji nego što sam bio prije šest mjeseci, ali još uvijek osjećam veliku bol. Još uvijek mogu igrati do određene razine, ali ne više na razini na kojoj sam igrao. Bol je prevelika – moram razmišljati o svom životu'', nadodao je.

Murray je bio potpuno iskren u procjeni svojih sposobnosti i kaže da je potrebna nova operacija kuka da bi kasnije mogao kvalitetnije živjeti u mirovini.

"Ne želim nastaviti igrati na taj način. Pokušao samo sve, iscrpio opcije i ništa nije funkcioniralo. Razgovarao sam sa svojom ekipom i rekao im da ne mogu više. Moram prekinuti neizvjesnost, ne mogu više igrati, a da ne znam hoće li bol ikada prestati", u suzama je izjavio Murray, koji je u posljednjih deset godina činio "veliku četvorku" svjetskog tenisa s Rogerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Britanac je u tom razdoblju bio jedini tenisač koji se, osim spomenute trojice, vinuo do prvog mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici te na njemu završio 2016. godinu.

No ubrzo nakon toga započeli su njegovi problemi s kukom, koje nije uspio riješiti operativnim zahvatima ni intenzivnim terapijama. Bio je finalist na sva četiri Grand Slam turnira, a iz 11 mečeva za pobjednički trofej ima tri naslova: s US Opena 2012. te iz Wimbledona 2013. i 2016.

Ponosni Škot jedini je tenisač s dva olimpijska zlata. Prvo je osvojio na domaćem terenu u Wimbledonu 2012. godine, a 2016. je obranio naslov u Rio de Janeiru. Iste je godine osvojio jedini naslov pobjednika ATP Finala, završnog turnira osmorice najboljih tenisača i završio sezonu kao najbolji na svijetu.

Osvojio je ukupno 45 pojedinačnih naslova iz 67 finala, od čega je 14 trofeja osvojio na turnirima serije Masters 1000. Murray je uvjerljivo najbolji britanski tenisač u Open eri, a zahvaljujući njemu Velika Britanija 2015. godine osvojila je svoj prvi trofej Davis Cupa nakon 1936. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider