Tenis
SPORTOVI
Tenis
oglasio se i ćorić

Ana Konjuh se dirljivom porukom oprostila od prerano preminulog Kristijana Schneidera

Poznata hrvatska tenisačica Ana Konjuh oprostila se od svog nekadašnjeg trenera Kristijana Schneidera. Poruku je poslao i Borna Ćorić

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 42. godini života napustio nas je Kristijan Schneider, jedan od najboljih hrvatskih teniskih trenera koji je odgojio Bornu Ćorića, Anu Konjuh i Petru Marčinko.

Kristijan je nažalost izgubio bitku s karcinomom. Zadnje dvije godine se pokušavao izvući, ali nažalost nije uspio.

Nakon vijest koja je rastužila teniski svijet prva se oglasila Ana Konjuh.

"Nemam riječi. Sačuvaj mi zagrljaj tamo gore dok se ponovno ne sretnemo. Počivaj u miru, Kiki", napisala je poznata hrvatska tenisačica.

Od Kristijana se oprostio i Borna Ćorić

Hrvatski tenisač je došao do 12. mjesta na svijetu uz trenera Kristijana, a Ćorić je u to vrijeme igrao svoj najbolji tenis.

''Počivaj u miru prijatelju i treneru. Bio sam blagoslovljen što sam te imao u svom životu'', napisao je Ćorić.

Brojni tenisači uključili su se u Kristijanovo liječenje koje ne pokriva zdravstveno osiguranje. Pomogli su Medvjedev, Đoković, Kristyna Pliskova, Stefano Napolitano, hrvatski tenisači i drugi.

Od Kristijana Schneidera oprostio je i Hrvatski teniski savez. Bio je mnogima omiljen trener.

''Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti. Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović… Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut'', objavio je Hrvatski teniski savez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider