Tenis
SPORTOVI
Tenis
sretno Ana

VIDEO Ana Konjuh kreće u pohod na vrh svjetskog tenisa

Jedna od najvećih nada hrvatskog sporta, Ana Konjuh pred sezonom je od koje očekuje iskorak prema svjetskom teniskom vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najmlađa članica kluba 50 najboljih tenisačica svijeta, Ana Konjuh vrijedno se priprema za sezonu koja bi je trebala vinuti prema vrhu. Na tom putu Ani Konjuh trebao bi pomoći novi trener Goran Prpić. Proslavljeni hrvatski tenisač u Ani vidi osvajačicu Grand Slam turnira te kaže kako ga podsjeća na veliku Moniku Seleš.

"Dobro smo krenuli, već par dana treniramo, tako da za sad je sve super. Još par tjedana priprema i onda krećemo u sljedeću sezonu'', kaže najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh.

52-godišnji Zagrepčanin svojevremeno je bio 16. tenisač svijeta, a Ivu Majoli kao trener je vodio do naslova na Roland Garrosu. Rad s Anom Konjuh Prpić vidi kao veliki izazov.

"S obzirom na Anine mogućnosti naravno da me jako motivira i da sam sretan da mogu biti ovdje i da joj mogu pomoći."

"Da, rekao je da ne sumnja u mene, da imam to što treba da uspijem u tenisu, tako da dajem mu svoje povjerenje i nadam se da ćemo ostvariti to što ciljamo'', kaže Ana.

A ciljevi nisu mali. Ana se u projekciji svoje teniske budućnosti zasada zadržala na sljedećoj godini, dok njezin trener gleda više prema naprijed.

"Negdje top 20, top 30 bila bi zadovoljna. Ali, najvažnije je da ostanem zdrava, da mogu to i ostvariti onda."

"S obzirom da hrvatski muški tenis ima dva pojedinačna Grand Slama, vjerujem da je došlo vrijeme da djevojke to slijede. Evo, toliko o mom mišljenju što bi Ana mogla i koji su nam ciljevi."

Četvrtfinale US Opena kao temelj budućih uspjeha

Temelje velikog rezultata na Grand Slam turnirima postavila je ove godine, četvrtfinalom US Opena.

"Ovu sezonu sam malo sporije krenula i onda sam je izvukla na kraju s US Openom. Mislim da je to bila jedna odskočna daska za mene, jedno predivno iskustvo i nadam se da će biti još sličnih rezultata."

Isto se nadaju i njezine vršnjakinje, djevojke rođene 1997. koje krupnim koracima grabe prema teniskom vrhu. Čak pet ih je među prvih 50. Ruskinja Kasatkina, Švicarka Benčić, Latvijka Ostapenko, Ana, te Japanka Osaka. Naša najbolja tenisačica više od svih cijeni Belindu Benčić.

"Rivalstvo nam je već od 10. godine, zajedno smo i odrasle i super smo prijateljice, i onda ujedno kad dođemo na teren igrati jedna protiv druge to je neki drugi level nego što s drugima igram. Ona je napravila vrlo dobar rezultat prije mene, stvarno cijenim njenu igru i nadam se da ćemo ostarjeti zajedno u tenisu."

Neka 2017. onda bude početak jednog divnog rivalstva i u seniorskim vodama...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider