Tenis
SPORTOVI
Tenis
najmlađi u top 10

Uspon na tron sada je samo pitanje vremena: Zverev angažirao "super trenera" Ivana Lendla

Mladi njemački tenisač Alexander Zverev angažirao je legendu češkog tenisa Ivana Lenda kako bi jednog dana zasjeo na broj 1 svjetskog poretka.

Alexander Zverev (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Četvrti tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev objavio je da se njegovu stručnom stožeru pridružio Ivan Lendl (58), legendarni češki tenisač, koji je Škota Andyja Murrayja doveo do prvog mjesta na ATP listi.

Zvereva je do veljače ove godine trenirao Španjolac Juan Carlos Ferrero, a posljednjih mjeseci njegov otac. Sada u njegov stožer ulazi Ivan Lendl, koji je 80-ih godina osvojio osam Grand Slam turnira te je 270 tjedana bio prvi tenisač svijeta.

Izuzetno uspješan bio je kao trener Andyja Murrayja (siječanj 2012. - ožujak 2014., lipanj 2016. - 2017.). U tom razdoblju Murray je dva puta osvojio Wimbledon (2013., 2016.), jednom US Open (2012.), zatim dvije zlatne olimpijske medalje (2012., 2016.) te je došao do prvog mjesta na ATP listi.

Zverev je trenutno četvrti tenisač svijeta, a ispred njega su samo Juan Martin Del Potro, Roger Federer i vodeći igrač svijeta - Rafael Nadal. Od svih igrača u Top 10 Zverev je najmlađi sa svega 21 godinom i samo je pitanje vremena kada će Nijemac zasjesti na tron svjetskog tenisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider