Tenis
SPORTOVI
Tenis
KRAJ ZA MLADU NADU

Alcaraz još uvijek nije spreman: Zverev osvetio poraz iz Madrida i odletio u polufinale

Alexander Zverev iskoristio je veće iskustvo igre na Grand slamu te je poslao Carlosa Alcaraza kući s Roland Garrosa.

Carlos Alcaraz (Foto: Afp)

Njemački tenisač Alexander Zverev plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu nakon tri sata i 20 minuta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza rezultatom 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Treći nositelj je odlično krenuo dobivši prva dva seta (6-4, 6-4). Sjajni mladi španjolski tenisač je uzvratio u trećem setu, također sa 6-4, a u četvrtom setu oba su tenisača držala svoj servis do rezultata 4-4. Zverev je tada načinio break za 5-4, ali se 19-godišnji Alcaraz vratio izjednačivši na 5-5.

Presudilo je iskustvo

Set je potom otišao u trinaestu igru. Zverev je poveo 2-0, no Alcaraz je stigao do prednost 4-3. Španjolac je kod 6-5 imao i set loptu, no Zverev se izvukao, a potom dobio "tie break"  9-7 te je upisao pobjedu 3-1 u setovima.

Zverev je tako osvetio poraz otprije par tjedana, kad ga je mladi Alcaraz doslovno pomeo u finalu Mastersa u Madridu.

Nijemac je tako ponovio prošlogodišnji rezultat kad je također stigao do polufinala. Lani ga je zaustavio Grk Stefanos Tsitsipas. Ovoga puta igrat će protiv pobjednika susreta između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

U preostala dva četvrtfinalna susreta igrat će Norvežanin Casper Ruud i Danac Holger Rune, te naš Marin Čilić i Rus Andrej Rubljev.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider