Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
spominjao messija

VIDEO Procurila snimka impresivne motivacije saudijskog izbornika: Ovaj je govor slomio Argentinu!

Herve Renard podigao je svoju momčad toliko da su uspjeli doći do preokreta protiv Argentine.

Herve Renard (Foto: Afp)

Nije tajna kako je Herve Renard veliki trener, čovjek koji je sposoban autsajdera dovesti do velikih rezultata. 

Ne treba za to bolji primjer od 2010. godine i osvajanja Afričkog kupa nacija s reprezentacijom Zambije. No pobjeda nad Argentinom sa sastavom Saudijske Arabije u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Katru uspjeh je po odjeku u svijetu još i veći.

Momčad mu je gubila i izgledala zrela za katastrofu

Susret je to u kojem su Saudijci na poluvremenu gubili rezultatom 1:0, a možemo reći kako su i dobro prošli, s obzirom na to da su Argentincima zbog zaleđa poništena tri pogotka, jedan od njih čak podosta kontroverzno. Rijetko tko mogao je očekivati bilo što drugo osim toga da Leo Messi i ekipa u drugom dijelu dovrše posao.

Mohammed Bin Salman Saudijce čekaju nestvarni pokloni: Princ Saudijske Arabije odlučio se isprsiti divider

Posebno nitko nije očekivao da će nakon samo osam minuta nastavka Saudijci imati ogromnih 2:1 te da će taj rezultat zadržati do kraja susreta. Zasluge za to možemo pridavati Renardu, posebno nakon što je isplivao video s njegovim govorom u svlačionici tijekom poluvremena utakmice.

Vrlo emotivni i motivirani Renard održao je govor visokih tenzija, u kojem svojoj momčadi nije samo ukazao na pogreške nego im je uspio usaditi misao da oni utakmicu još nisu izgubili te da je preokret moguće ostvariti.

"Uzmite telefone, fotografirajte se s Messijem!"

"Što radimo ovdje? Je li ovo naš presing? Naš presing ne znači da ćemo ići visoko gore", započeo je Renard, a onda nastavio:

"Messi je na sredini, ima loptu, a vi ostajete ispred obrane. Ne znate da ga trebate pokriti u sredini? Uzmite svoje telefone, možete se fotografirati s njim ako želite. Ispred obrane ste. Nemate nikoga? Morate ga pratiti i napadati."

Sve je to odrađivao uz prevoditelja, što mu nikako nije smetalo da i tjelesnim gestikulacijama daje dodatni efekt svojem očito uspješnom performansu.

"S loptom ste bili dobri. Jeste li vidjeli što ste napravili? Ne osjećate li nešto? Ne osjećate li da smo se sposobni vratiti? Ne osjećate? Hajdemo, dečki, ovo je Svjetsko prvenstvo! Dajte sve što imate. Kad ste na rubu kaznenog prostora, ne ponašajte se kao dosad, nego ovako", pokazao je svojim primjerom što očekuje od igrača.

"Hajdemo, napravite nešto za sebe", rekao je prije nego što je svoju momčad poslao na teren, a ona je napravila čudo, vjerojatno jedno od najvećih u povijesti svjetskih prvenstava.

Unutar teksta možete vidjeti kako je to izgledalo te na čemu će Saudijci graditi motivaciju pred današnji susret protiv Poljske, koji je na rasporedu od 14 sati. Spremni su Saudijci na još jedan šok, nemojte sumnjati u to.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider