Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Urnebes, svaka čast

VIDEO Englezi se brutalno narugali sami sebi: Obradili poznati navijački hit i snimili spot

Engleska je na Svjetskom prvenstvu u skupini B, s Iranom, Walesom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Englezi (Foto: Screenshot)

Engleska nogometna reprezentacija s nikad manje pompe ispraćena je na jedno veliko natjecanje.

Izabranici Garetha Southgatea bili su četvrti na Svjetskom prvenstvu 2018., lani su u finalu Europskog prvenstva izgubili na penale od Italije, ali prije puta u Katar ona klasična engleska navijačko-medijska euforija je izostala.

Što zbog ozljeda, što zbog forme i igara Gordog Albiona, optimizam u njihovom taboru nešto je manji nego svih onih ranijih godina.

U skladu s tim, njihova poznata navijačka pjesma "It's coming home" dobila je obradu i spot koji izgleda kao da se rugaju sami sebi. Spot počinje kadrovima slavlja engleskih nogometašica koje su ove godine osvojile naslov prvakinja Europe, možete ga pogledati ovdje.

Inače, originalna verzija pjesme "It's coming home" nastala je uoči Europskog prvenstva 1996. kojemu je Engleska bila domaćin.

Imali su tada Englezi velika očekivanja, nadali su da će njihova reprezentacija 30 godina nakon osvajanja svjetskog naslova okititi se i titulom prvaka Europe, ali pukli su pod pritiskom i u polufinalu izgubili na jedanaesterce od Njemačke, a baš je današnji izbornik Southgate bio tragičar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider