Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ma to, legendo

VIDEO Bivši vratar Man Uniteda trčao po studiju zbog pobjede Hrvatske, mnogi su mu to zamjerili

Mark Bosnich nije mogao sakriti svoje emocije nakon što je Hrvatska izbacila Brazil.

Mark Bosnich (Foto: SBS)

Pobjeda Hrvatske nad Brazilom slavila se u cijelom svijetu. Slavili su mnogi Hrvati, ali i oni neutralni koji su samo navijali za autsajdera. Ludo su pobjedu slavili i u Australiji, u kojoj živi velik broj Hrvata i njihovih potomaka.

Jedan od njih je i Mark Bosnich, legendarni vratar australske reprezentacije koji je proveo u engleskoj ligi više od deset godina braneći vrata Aston Ville, Manchester Uniteda te nešto manje Chelseaja. Zanimljivo, rođen je u Liverpoolu, ali onom australskom.

Bosnich je jedna od nogometnih institucija u Australiji. Tijekom karijere pratili su ga mnogi nestašluci, i na terenu i izvan njega. OK, možda su to bili ipak skandali, a manje nestašluci, ali danas je ugledni član nogometne zajednice Down Under.

Bozza ludovao po studiju

Bosnich je stručni komentator za SBS, koji u Australiji prenosi Svjetsko prvenstvo. Sada je opet došao na udar nekih zbog svojeg iskrenog slavlja pobjede Hrvatske nad Brazilom. Trčao je ukrug po studiju, emocije su eksplodirale. Kako i ne bi.

Neki su mu zamjerili ovakvo slavlje. Pitaju se bi li tako slavio pobjedu Australije, aludirajući na svoju privrženost korijenima s Korčule. No to je vječna tema u australskom društvu, gdje su neki veći Australci od drugih.

U komentarima ispod objavljene snimke na Facebooku povela se rasprava u kojoj je ipak puno više bilo onih koji podržavaju Bosnicha. Mogu se voljeti i Hrvatska i Australija, a Bosnich je izabrao igrati za zemlju u kojoj se rodio.

Uostalom, Bosnich bi ovako ili još luđe slavio da je Australija prošla u polufinale i izbacila Brazil, ali to se nije dogodilo, poentirali su mnogi komentatori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider