Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Sretno, Vatreni!

Livaković uoči početka SP-a: "Najvažnije je proći grupu, nadam se da ćemo napraviti velike stvari"

Hrvatska reprezentacija stigla je na glavno odredište Svjetskog prvenstva, u Dohu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napokon u Dohi! Tako možemo opisati današnji dan hrvatske nogometne reprezentacije koja je stigla na lokaciju Svjetskog prvenstva i gdje je održana konferencija za medije na kojoj su bili Dominik Livaković i Domagoj Vida.

Prvo pitanje s kojim se susreo Livaković bilo je vezano uz prognoze određenih stručnjaka koji mahom ne daju prevelike šanse Vatrenima.

"Naravno da nas motivira, ispratili su nas tako i na zadnje Svjetsko prvenstvo pa smo dokazali neke stvari svima. Idemo utakmicu po utakmicu, najvažnije je proći grupu, a onda se nadam da ćemo napraviti velike stvari", poručio je prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije.

"Hrvatska je bolja nego prije"

Naveli su da su golman i napadač slabe točke? Smatraš li to podcjenjivanjem?

"Ne znam što da kažem na te opservacije, trudit ćemo se da tako ne bude. Mislim da mi imamo kvalitete i na golmanskim i na napadačkim pozicijama."

Kakav je osjećaj njemu osobno uoči drugog velikog natjecanja zaredom na kojem će biti prvi vratar reprezentacije?

"Uvijek je čast igrati za reprezentaciju, a osjećaj je da s ovom novom svježom krvi igramo odlično, da smo još bolji, otišli smo između ostalog i na Final Four. Ja se osjećam super, dobro branim, nadam se da ću i nastaviti tako. Prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju je bio ostvarenje sna, a ovo je samo dodatak. Ponosan sam zbog toga."

"Maroko je odlična reprezentacija"

Koliko su Livaković i suigrači upoznati s reprezentacijom Maroka?

"Što se tiče Maroka, gledali smo ih. Treneri su nam dali dosta informacija, bit će i video analize u ova tri dana. Odlična su reprezentacija, imaju odlične igrače."

Svaki put se uoči Svjetskog prvenstva priča o lopti, ponekad se vratari žale. Kakvi su Livakovićevi prvi dojmovi?

"Što se tiče lopti, žao mi je što nije bilo malo više vremena da igramo i treniramo s njima, ali mislim da ćemo se naviknuti mi golmani kroz par dana. Je da dosta pleše, ali sve je stvar navike."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider