Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
''NISAM SE NALJUTIO''

Kovačić komentirao svoju igru i objasnio masnicu na licu, Lovren se ubacio: ''Laže''

Dva dana uoči utakmice Hrvatska – Brazil s medijima se druže Lovren i Kovačić.

Bliži se najveća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije još od finala prošlog svjetskog prvenstva. Hrvatska ili Brazil proći će ovog petka u polufinale, gdje će za finale igrati protiv boljeg iz okršaja Argentine i Nizozemske.

Dva dana uoči utakmice pred novinare su izašli Mateo Kovačić i Dejan Lovren

Novinara iz Brazila zanimalo je mišljenje Kovačića o Luki Modriću i favoritu ovog SP-a.

''Svi znaju koja je važnost Modrića, to je nevjerojatno za Hrvatsku. Naš kapetan, vođa, ponosni smo što ga imamo, čast je igrati uz njega i učiti od njega. Najvažniji je igrač reprezentacije.
Brazil je favorit za Svjetsko prvenstvo, ovdje je puno vrhunskih ekipa. Ima više favorita, koncentrirani smo na nas, na našu igru.''

Lovren se morao odmah osvrnuti na svoje druženje s medijima uoči SP-a, kada kao da mu nije dobro sjelo pitanje o njegovoj formi.

''Lijepo vas je vidjeti nakon 15 dana, što mogu reći kritičarima? Nisam se iskreno naljutio, možda sam prihvatio pitanje krivo, možda sam neprimjereno odgovorio. Nadam se da ćemo se vidjeti za 15 dana. Zadovoljan sam cijelom ekipom. Ja sam sebi najveći kritičar, nitko mi drugi to ne treba objašnjavati. Važno je da je ekipa zdrava, vesela i da idemo dalje.''

Kovačić je dobio pitanje o svojoj igri, ali i masnici kod oka.

''Mislim da smo trkački spremni, to se vidi na ove četiri utakmice. Dosta trčimo, Broz nam diže prosjek. Imao sam malu nezgodu u teretani, nije ništa strašno. Što se tiče mojih prodora, nije to tako jednostavno. Igramo protiv ljudi koji trče, bore se, igraju sjajno. Protiv Japana je bilo teško, bili su dosta zatvoreni. Ekipa je pokazala karakter, moć i trku. Zadovoljni smo svojim izvedbama, a to želimo pokazati u petak.''

''Laže'', rekao je Lovren kroz smijeh na Kovačićevo objašnjenje za nezgodu u teretani.

''Brazil je favorit, bili su i prije ovog Svjetskog prvenstva. Kakve igrače imaju na pozicijama, imaju dvije ekipe koje u svakom trenutku mogu promijeniti tijek utakmice. Nemamo problema s time, cijenimo svakoga. To ćemo pokazati na terenu'', rekao je Lovren.

Lovren ima ulogu iskusnijeg partnera u granitnoj obrani s Gvardiolom.

''Sad sam u toj ulozi. Kada sam ja bio klinac i pratio korake iskusnih braniča, gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni bili malo žustriji prema meni i pokušavam pričati s Joškom koliko god je moguće, dajem mu pozitivne savjete. Sluša, upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam bio s 20 godina. To je već pokazao na SP-u, ali i prije. Nije čudno što se svi klubovi zanimaju za njega. Nadam se da će on ovako za 15-ak godina pričati.''

Mateo se opet morao osvrnuti na svoje prodore.

''Lakše je kad se protivnik nadigrava jer ostavlja više prostora. Mogu u svojoj igri puno toga poboljšati, da pokušam pronaći prostor kada se suparnička ekipa zatvori. Svoje kvalitete moram pokazivati u svakoj utakmici.''

Brazilski novinar konstatirao je kako je Hrvatska najjača momčad u istočnoj Europi.

''Morate malo bolje pogledati na kartu, nismo mi istočna Europa, središnja Europa bi bilo točnije'', ubacio se glasnogovornik Pacak.

''Mislim da rezultati posljednjih godina pokazuju da smo odlična momčad, imamo velik talent, ali to smo imali i prije. Pokazujemo moć, zajedništvo, borbu. Rezultati se poklapaju posljednjih godina, od Eura smo izgubili samo utakmicu protiv Austrije. Moramo nastaviti i dalje ovako, ali i dalje rasti'', nadovezao se Kovačić.

''Igranjem u Premierligi navikao sam na borbu, teške utakmice, a protiv Brazila se želimo nametnuti igrački, a onda i fizički. Želimo se izboriti za svaku loptu. Imamo još dva dana da se dobro pripremimo i pokažemo pravu Hrvatsku.''

Može li utakmica protiv Francuske u Ligi nacija biti špranca kako protiv Brazila?

''Mislim da je utakmica protiv Francuske bila dosta dobra. Kontrolirali smo, bili agresivni, imali posjed lopte. Želimo nametnuti našu igru, ne smijemo se povući. Rani gol nam uvijek pokaže, ako to postignemo, onda smo stvarno opasni. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponoviti utakmicu, ali to nam može biti smjer'', smtra Mateo.

Lovren je proživljavao teško razdoblje ove godine jer zbog ozljede nije igrao Ligu nacija.

''Iskreno, ima i težih perioda u životu. Bio sam iznimno frustriran jer ne mogu pomoći reprezentaciji, volim biti tu s dečkima, pomoći. Bio je to dosta dug period neigranja, uspio sam to nekako savladati, borio se sa sobom. Bilo je teško psihički, vjerovao sam u sebe."

Brazilski novinar pitao je Lovrena kako zaustaviti njihovu reprezentaciju, ali i je li istina i da dobro razumije portugalski.

"Zaustaviti ih moramo svi skupa. Imaju opasnu ekipu, individualno su fantastični, ne treba previše riječi trošiti na njih, ali spremni smo na borbu. Dosta razumijem portugalski, imam puno prijatelja s kojima sam igrao. Svugdje ima Brazilaca", rekao je Lovren pa otkrio je li se čuo s kojim od brazilskih reprezentativaca:

"Čuo sam se sa svim Brazilcima, osim s igračima protiv kojih igramo za dva dana", rekao je pa prokomentirao proslavu brazilskih nogometaša nakon pogotka. Smatra li to uvredom za protivnika?

"Kada zabiju gol, neka rade što god hoće, ne vidim tu nikakvo nepoštovanje protivnika. Naravno, sve ima svoju granicu, ali znam kako oni dišu. Rodili su se uz pjesmu, plešu uz pjesmu", zaključio je Lovren.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider