Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Tricolori ili Gaučosi?

Francuska izborila finale Svjetskog prvenstva s Argentinom, Hrvatska i Maroko za broncu!

Francuska je bila bolja od Maroka u drugom polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Slavlje Francuza Francuska - Maroko Francuska - Maroko +4 Walid Regragui

U finalu Svjetskog prvenstva u Katru igrat će Argentina i Francuska, dok će se za treće mjesto boriti Hrvatska i Maroko. Epilog je to polufinalnih susreta - nakon što su Argentinci svladali Vatrene u utorak, ove srijede su Francuzi s 2:0 svladali Marokance i poslali ih u boj s našom reprezentacijom za brončanu medalju.

Francuzi su do vodstva stigli već u petoj minuti, kad je marokanska obrana uspjela blokirati dva pokušaja Kyliana Mbappea, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Theo Hernandez sa pet metara iskosa s lijeve strane svladao marokonskog vratara Bona.

Iako su Marokanci u nekoliko navrata opasno zaprijetili, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, do pogotka nisu došli.

Pobjedu Francuza i plasman u njihovo četvrto finale na svjetskim prvenstvima potvrdio je u 79. minuti Randal Kolo Muani, tek minutu nakon što je ušao u igru, kad je odbijenu loptu nakon udarca Mbappea neometan poslao u mrežu s tri metra.

Najugodnijem iznenađenju Svjetskog prvenstva u Katru, reprezentaciji Maroka, ostaje borba protiv Hrvatske za brončano odličje. Taj je dvoboj na rasporedu u subotu, 17. prosinca, s početkom u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, a bit će odigran na stadioni Khalifa International, na kojem su Vatreni u grupnoj fazi svladali Kanadu sa 4:1.

Finalni obračun Argentine i Francuske na rasporedu je u nedjelju, 18. prosinca, na stadionu Lusail Iconic, također s početkom u 16 sati.

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider