Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ODLIČNI SU

'Dark Horse' svjetskog prvenstva objavio popis: Predvode ih dvije legende, hit-igrač i supermoćan stoperski par

Nogometna reprezentacija Urugvaja na Svjetsko prvenstvo odlazi s vrlo jakim rosterom.

Reprezentacija Urugvaja (Foto: Afp)

Nije bio lak put reprezentacije Urugvaja na Svjetsko prvenstvo u Katru. Samo četiri pobjede i -6 gol-razlika nakon 14 susreta bile su razlog legendarnom izborniku Oscaru Tabaresu, no izbora nije bilo. Plasman u Katar bio je ugrožen i na klupu je morao doći netko tko će podići ekipu.

Smjena legendarnog izbornika sve promijenila

I mora se priznati da su fantastično pogodili budući da je postavljen bivši trener Intera iz Miamija, Diego Alonso, a on je do kraja kvalifikacija upisao četiri čiste pobjede i zauzeo treće mjesto.

Sjajne partije nastavljene su u kvalifikacijama, pa ne čudi što mnogi sad Urugvaj smatraju "Dark Horseom" prvenstva. Prvi je ždrijeb neloš budući da se nalazi u skupini H s Portugalom, Južnom Korejom i Ganom.

Dobar ždrijeb i odličan roster

Drugi je pogled na njihov popis igrača. Već kod Tabaresa izgledalo je to bolje nego što su govorili rezultati, no sad je još konkretnije.

Glavne zvijezde ovako imenima i dalje su Edinson Cavani i Luis Suarez. Za razliku od 35-godišnjeg Suareza, koji je polusezonu odradio u Urugvaju, njegov vršnjak i sugrađanin odabrao je Valenciju, u kojoj igra odlično. 

Glavna zvijezda po trenutačnom učinku ipak je Realov Federico Valverde, koji bi trebao biti glavna opasnost iz veznog reda, no tu je i igrač koji bi mogao imati prednost ispred Cavanija i Suareza, Liverpoolov Darwin Nunez.

Ovako na popisu u oko upada i supermoćni stoperski tandem. Čine ga Jose Maria Gimenez iz Atletico Madrida i Barcelonin Ronald Araujo. Oko Arauja je bilo podosta upitnika zato što je ozlijeđen, no očito će biti spreman za nastup.

Ima tu još poznatih i itekako pouzdanih imena, poput veterana Godina, zatim Mathiasa Oliveire i Martina Caceresa u obrani, Tottenhamova Bentancura te Lucasa Torreire u vezi i na kraju Maxija Lopeza u napadu.

Urugvajski popis izgleda ovako:

Vratari: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente).

Obrana: Ronald Araujo (Barcelona), Martin Caceres (LA Galaxy), Sebastian Coates (Sporting), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Mathias Olivera (Napoli), Jose Luis Rodriguez (Nacional), Guillermo Verela (Flamengo), Matias Vina (Roma).

Veza: Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting), Federico Valverde (Real Madrid), Matias Vecino (Lazio).

Napad: Agustin Cannobio (Athletico Paranense), Edinson Cavani (Valencia), Maxi Gomez (Trabzonspor), Darwin Nunez (Liverpool), Facundo Pellistri (Manchester United), Facundo Torres (Orlando City), Luis Suarez (Nacional).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider