Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
zanimljiva odluka

Francuski grad bojkotira Svjetsko prvenstvo u Katru, vlasti su tako odlučile

Ovaj potez je tek jedan od mnogih u nizu protesta protiv katarskog domaćinstva.

Navijači Francuske (Foto: Afp)

Gradska vlast u Lilleu odlučila je da se tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru prijenosi utakmica neće prikazivati na velikom ekranu na javnom prostoru, u znak protesta protiv domaćina najvećeg sportskog događaja u ovoj godini.

"Gradsko vijeće Lillea je jednoglasno odlučilo da ne odobrava održavanje Svjetskog prvenstva u Katru, što je potpuno nelogično kad su u pitanju zaštita ljudskih prava, okoliša i sporta. Neće biti prijenosa utakmica na velikom ekranu", poručila je putem Twittera gradonačelnica Lillea Martine Aubry.

Luka Modrić VIDEO LaLiga se naklonila Modriću: Pitali su fanove naježe li se kada vide ovo divider

Ovaj potez je tek jedan od mnogih u nizu protesta protiv katarskog domaćinstva Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu od 20. studenoga do 18. prosinca. Katar se posebno našao na udaru kritika od strane skupina koje se zalažu za zaštitu ljudskih prava, zbog odnosa prema inozemnim radnicima.

Sydney United 58 Sydney United izgubio u velikom finalu Kupa Australije: Svi golovi pali iz penala divider

Engleski nogometni savez je izjavio da bi organizatori trebali isplatii odštetu obiteljima ozlijeđenih ili poginulih radnika koji su sudjelovali u gradnji infrastrukture za Svjetsko prvenstvo.

Međunarodne organizacije "Amnesty International" i "Human Rights Watch" nedavno su istaknuli da bi partneri Međunarodne nogometne federacije (Fifa) i sponzori Svjetskog prvenstva morali tražiti od Fife i katarske Vlade da ispate odštetu radnicima koji su se napatili kako bi Katar mogao organizirati ovo natjecanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider