Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Treća pobjeda u povijesti

Australija priredila iznenađenje na SP-u i šokirala cijeli stadion, igrao i Zagrepčanin

Australija je s 1:0 šokirala favorizirani Tunis u 2. kolu Svjetskog prvenstva.

Gol Australije (Foto: Afp)

Skupina D Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru izgledala je kao najmanje neizvjesna. Dvije reprezentacija odmah su iskočile u prvi plan, a radi se o Francuskoj i Danskoj, dok su Tunis i vjerojatno nikad na SP-u slabija Australija bili unaprijed otpisani.

Ipak, nogometaši Australije upisali su minimalnu, 1:0 pobjedu protiv Tunisa i tako ostali živi do zadnjeg kola. Tunis je pred gotovo cijelim stadionom ispunjenim svojim navijačima slovio kao favorit, naročito zbog solidne igre i remija s Dancima.

Bolje otvaranje utakmice Australci su naplatili pogotkom u 23. minuti kada je spretno glavom reagirao Mitchell Duke, koji je pogodio za 1:0. Do kraja poluvremena Tunis je odgovorio napadima i pokušao se vratiti u rezultatski egal.

Imali su Tunižani dvije odlične šanse u završnici prvog dijela, ali Drager i Msakni nisu pogađali suparničku mrežu.

U drugom poluvremenu Tunižani su pritisnuli te su pokušali doći do obrata, dok je Australija čekala svoju šansu u kontranapadima. Prijetili su i jedni i drugi, obje su reprezentacije imale šanse za pogotke, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao.

Fran Karačić Fran Karačić (Foto: Afp)

Karačić u prvih 11

Recimo i kako je u prvih 11 Australaca igrao i Zagrepčanin Fran Karačić koji ima pravo nastupa za tu zemlju zbog oca i djeda koji su Hrvati iz Australije.

Karačić je igrao za Lokomotivu, a trenutačno je član talijanske Brescie.

U nastavku dana, od 17 sati, u ovoj skupini D igraju Francuska i Danska. Trenutačno na ljestvici Francuska i Australija imaju po tri boda, dok Danska i Tunis imaju po jedan.

U posljednjem trećem kolu, 30. studenoga, igraju Tunis i Francuska te Australija i Danska. Oba susreta počinju u 16 sati.

Tablice omogućuje Sofascore

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider