Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ODUŠEVILI NACIJU

Tri majstora koji su odveli svoje reprezentacije dalje: Koji je najbolji vratar nokaut-faze SP-a?

Ovaj put glasamo za tri vratara koje su oduševljeni igrači ganjali nakon plasmana u sljedeći krug Svjetskog prvenstva.

Naj vratari nokaut-faze SP-a (Foto: Afp)

U šestom krugu Naj trenutka posvetili smo se ljudima na golu koji su najčešće zapostavljeni u medijskim hvalospjevima. No ne i na ovom Svjetskom prvenstvu.

Nakon što smo saznali polufinaliste možemo slobodno zaključiti kako će ovo svjetsko prvenstvo pamtiti i po vratarima. Grupna faza je bila luda i uzbudljiva, a što onda reći za nokaut-fazu gdje smo vidjeli čak četiri završnice koje su rasplete dobili tek nakon izvođenja 11-eraca.

Livi, Bono i Emiliano 

Hrvatska je četiri godine nakon finala u Rusiji, još jednom do polufinala stigla nakon boljih izvođenja udaraca s bijele točke. To je uspjelo u povijesti još samo Njemačkoj.

Maroko je na taj način u osmini finala prošao favoriziranu Španjolsku, dok je Argentina utakmicu s Hrvatima izborila također na taj način u drami s Nizozemskom.

U tim trenucima briljirala su trojica čuvara mreže. Ne samo kod branjenja 11-eraca nego općenito u utakmicama nokaut-faze. Dominik Livaković, Bono i Emiliano Martinez heroji su svojih reprezentacija, heroji su svojih nacija.

Naš je Livi jedini dva puta morao braniti u raspucavanju 11-eraca do polufinala, ali i Bono i Emiliano Martinez su također postali anđeli čuvari svojih momčadi.

Donosimo vam tri priče o ovim vratarskim majstorima, a vi izaberite kome ćete dati svoj glas u šestom kugu Naj trenutka.

Pozivamo vas da na stranici Naj trenutka pročitate ove tri priče te date svoj glas najboljoj. Glasanje u šestom krugu traje do nedjelje, 18. prosinca. Netko će osvojiti vrijedne nagrade!

Najtrenutak 2022 Najtrenutak 2022 (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider