Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
menadžer otkriva

Talijani pišu o Marku Livaji: ''Za njega su pitali Juventus, Barcelona, Milan i ostali velikani''

Vincenza Cavaliera predstavio je Marka Livaju u Italiji.

Galerija Marko Livaja Zlatko Dalić i Marko Livaja Marko Livaja +2 Marko Livaja

Marko Livaja još prije desetak godina bio je svojevrsni hit. Ljubimac navijača Hajduka 2010. je ostvario transfer u slavni Inter iz Milana kao vrlo mlad.

Livaja je za prvu momčad Intera upisao samo šest nastupa, ostao je bez prave prilike, a tom prilikom Lorenzo Cascini, novinar portala Gianluca Di Marzio odlučio je predstaviti Livaju ljudima u Italiji.

Spomenuti novinar nazvao je i Vincenza Cavaliera za kratki komentar o Livaji.

''Bio sam u Splitu, na turniru Četiri kafića. Te sam godine prvi put vidio Livaju, bio je klinac, imao je 16 godina. No i sa 16 godina ravnopravno je igrao s puno starijima, tu su bili Džeko, Rakitić i Perišić. Tu se već vidjela klasa. Marko je grumen zlata koji treba više cijeniti i možda je prečesto neshvaćen zadnjih godina. Gledajući ga kako zabija na Svjetskom prvenstvu, postavlja se pitanje: Što ako smo svi bili u krivu?'' rekao je Vincenzo Cavaliere, Livajin menadžer pa nastavio:

Livaju su htjeli Barcelona, Inter, Juventus...

''Livaja je uvijek bio netko tko te tjerao da zauzmeš stav, ili ćeš ga voljeti ili mrziti. Bljeskovi, padovi, usponi… Sve je to prošao. No u Italiji nije dobio pravu priliku da se pokaže na najbolji način. Te 2010. svi su ga željeli. Vjerujte mi, za njega su pitali svi veliki klubovi iz Serie A, Premier lige pa Barcelona, Milan, Juventus… On je na kraju odabrao Inter.

Livaja je došao po nalogu Piera Ausilija, no ubrzo se nešto pokvarilo u odnosu Marka i Intera. Dali su mu uvjet, ili ide u Atalantu ili se vraća na proljeće. Bila je to ucjena. Eintracht ga je također htio kupiti u to vrijeme. Na kraju nije bilo izbora, pa je otišao u Bergamo. Ni tamo nije išlo kako smo se nadali, pa je predsjednik Atalante zamolio trenera da Livaji pruži više minuta.

Postoje neke razlike između tadašnjeg i sadašnjeg Livaje. Ima 29 godina, u naponu je nogometne zrelosti. Danas zabija na SP-u, čini se da je ponekad dovoljno samo malo povjerenja u igrača'', dodao je Livajin menadžer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider