Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
MURAT I HAKAN

Švicarskog izbornika zovu trećim bratom Kovač: Ne brinite, i on ima brata također

U komentarima utakmica švicarske reprezentacije nismo mogli propustiti usporedbe njihovog izbornika s jednim bivšim hrvatskim.

Murat Yakin (Foto: Afp)

Švicarska je sjajnom igrom dogurala do osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru, gdje će zatvoriti taj krug natjecanja utakmicom protiv Portugala. 

To su postigli uz vodstvo njihovog sjajnog izbornika Murata Yakina, čovjeka koji je reprezentaciju preuzeo nakon prošlogodišnjeg Europskog prvenstva te koji je odradio sjajan posao, završivši kvalifikacije ispred Italije.

Zanimljiva gesta nakon prolaska na SP

To su postigli zahvaljujući momčadi Sjeverne Irske, koja je Talijanima uzela bod, a već tada se Yakin pokazao kao poseban tip, kad je nogometnom savezu Sjeverne Irske kao zahvalu poslao 9.3 kilograma švicarske čokolade.

Ipak, u Hrvatskoj je došao do zanimanja medija zahvaljujući fizičkoj sličnosti s bivšim hrvatskim kapetanom te kasnije izbornikom Nikom Kovačem. Otišlo je to toliko daleko da je na našim društvenim mrežama dobio nadimak "treći brat Kovač".

Moj brat Hakan, također

No, i ta priča ima jedan zanimljivi dio, kojeg su dugogodišnji pratitelji nogometa vjerojatno svjesni. Znate onu poznati izjavu Nike Kovača, koja završava s "I moj brat Robert, također"? Murat naime također ima brata, bivšeg nogometaša.

Murat, koji je igrao stopera ili zadnjeg veznog te je nastupio za Švicarsku na Euru 2004. godine, tri je godine stariji od nekadašnjeg ofenzivca iste reprezentacije, Hakana. Ovaj bivši opasni strijelac zaigrao je na Euru 2004. i 2008. i Svjetskom prvenstvu 2006. i 2010. godine, a u Austriji i Švicarskoj je postigao dva pogotka.

I da, vjerujte da on može proći kao četvrti brat Kovač. Uostalom, slike govore više od tisuću riječi, zar ne.

Sve u svemu, nama je ovo jedna jako simpatična priča.

Hakan Yakin Hakan Yakin (Foto: Afp) Murat Yakin Murat Yakin (Foto: Afp) Murat i Hakan Yakin 2004. godine Murat i Hakan Yakin 2004. godine (Foto: Afp) Murat i Hakan Yakin 2004. godine Murat i Hakan Yakin 2004. godine (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider